Vorobjovs/Zicāns «Sarmas» ralliju pabeidz ar divējādām izjūtām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noslēdzies Latvijas rallija čempionāta otrais posms – rallijs «Sarma 2010», kurā piekto vietu N4 klasē izcīnīja Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns.

Rallijs Gulbenē ekipāžai neiesākās kā gribētos, jo, dodoties uz pirmajiem diviem posmiem, kuri bija jāaizvada pa tumsu, ekipāžas automašīnai sākās problēmas ar elektroniku. Pirmajā posmā Vorobjovs/Zicāns palika 39.vietā, bet nākamajā tika izcīnīta 4. vieta.

«Jau pirms pirmā ātrumposma automašīnai sākās kaut kādas problēmas ar elektroniku,» saka komandas stūrmanis Guntars. «Pārbrauciens uz ātrumposmu bija apmēram 40 kilometrus garš. Kamēr braucām uz dopu, mēģinājām gan paspīdzināt mašīnu, gan arī veikt citas darbības, taču nekas nemainījās – mašīna nestrādāja kā gribētos. Pirmajā dopā maksimālais ātrums, ko varējām izspiest, bija ap 90 km/h. Brīžiem mašīna darbojās uz diviem, bet brīžiem uz trijiem cilindriem. Pēc pirmā dopa, kurā zaudējām divas minūtes un 19 sekundes, bija ilgāks pārtraukums, un tajā laikā problēmu izdevās novērst.»

Protams, ka zaudētās divas minūtes pasliktināja ekipāžas noskaņojumu, taču Jānis ar Guntaru nolēma, ka jāturpina braukt, lai tādejādi varētu aizvadīt vērtīgu treniņu un  parādīt, ka ekipāža neatkarīgi no kopvērtējuma rezultāta spēj braukt ātri.

«Ja godīgi, tad noskaņojums otrajā dienā nebija tas labākais, taču nolēmām, ka brauksim, patrenēsimies un gan līdzjutējiem, gan konkurentiem parādīsim, ka varam braukt ātri. Rallija otrajā dienā pēc posmu rezultātiem mēs bijām ātrākie N4 klasē. Ja kaut kas izšķirtos, tad noteikti, ka varētu vēl pielikt un pabraukt ātrāk. Noteikti palīdzēja tas, ka varējām braukt bez papildus spriedzes, jo pirmais četrinieks faktiski bija neaizsniedzams, taču, protams, mums arī svarīgi bija izcīnīt punktus, kaut vai arī par to pašu piekto vietu. Ja mēs atskaitītu to neveiksmīgo pirmo dopu, tad kopvērtējumā N4 klasē būtu priekšā kādas 30 sekundes, taču, kas būtu, ja būtu,» norāda Guntars.

Jau šajā nedēļas nogalē ekipāžai gaidāms nākamais starts – ceturtais Krievijas kausa izcīņas posms - rallijs «Svetagorsk 2010». Ja Jānis personīgu iemeslu dēļ uz Krieviju dodas jau pavisam drīz, tad Guntars uz Sanktpēterburgu dosies piektdien, lai jau sestdien pierakstītu trasi, bet svētdien izietu uz startu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu