Zinību dienā alkoholu tomēr atļaus tirgot

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Zinību dienā, 1.septembrī, tāpat kā visās pārējās gada dienās, Latvijā būs atļauts tirgot alkoholu, paredz šodien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi alkoholisko dzērienu aprites likumā.

Komisija otrdien vienojās izslēgt no likuma pantu, kuru iepriekš Saeima bija atbalstījusi 2.lasījumā, kas paredzēja aizliegt 1.septembrī tirgot alkoholiskos dzērienus veikalos, kafejnīcās un restorānos.

Komisija vienojās, ka minētais aizliegums nedos rezultātus un tādā gadījumā vajadzētu aizliegt alkoholu tirgot visās svētku dienās. Vienīgi komisijas deputāte Anna Seile (PS) norādīja, ka viņa atbalstot alkohola tirgošanas aizliegumu 1.septembrī. «1.septembrī nedzersim,» sacīja Seile.

Komisija arī noraidīja deputāta Kārļa Šadurska (PS) ierosinājumu aizliegt alkohola mazumtirdzniecību 8.martā.

Komisijā deputāti vienojās svītrot alkohola tirdzniecības aizliegumu 1.septembrī, jo neesot skaidrs, ko darīt, ja 1.septembris būs svētdienā, bet mācību gads sāksies pirmdienā.

Komisijas noraidīja deputāta Igora Pimenova (SC) ierosinājumu aizliegt alkohola tirdzniecību vietās, kuras atrodas tuvāk par 200 metriem no izglītības iestāžu ieejas. Pimenovs bija rosinājis, ka esošajās tirdzniecības vietās, kas atrodas tuvāk par 200 metriem, alkoholu varētu tirgot, bet netiktu izsniegtas jaunas licences. Komisijā par minēto ierosinājumu izcēlās plašas debates. Deputāts Mārtiņš Roze (ZZS) norādīja, ka, piemēram, Durbē, novelkot 200 metrus no skolas, ārpus tiem paliktu tikai kapi. Ingmārs Līdaka (ZZS) norādīja, ka neviens saprātīgs skolnieks tuvākajā veikalā nepirks šņabi, tāpat kā pagasta veikalā, kur par pirkumu tūlīt zinās viss pagasts.

Pašlaik jau likumā ir noteikts, ka alkoholiskos dzērienus aizliegts tirgot izglītības iestāžu telpās un teritorijās.

Komisija šodien arī noraidīja priekšlikumu, palielināt no 18 uz 21 gadu vecuma cenzu, no kura drīkst iegādāties alkoholu.

Saeima par likuma grozījumu pieņemšanu galīgajā lasījumā lems 25.februāra sēdē.

Kā ziņots, 28.janvārī Saeima atbalstīja deputātes Sarmītes Ķikustes (JL) priekšlikumu aizliegt alkohola pārdošanu mazumtirdzniecībā 1.septembrī - Zinību dienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu