Baložiem draudot atņemt pilsētas statusu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.balozi.lv

Bijušais Baložu pilsētas mērs, pašreizējais Ķekavas novada domes deputāts Andis Adats ir pārliecināts, ka Baložiem draud pilsētas statusa atņemšana, trešdien vēsta «Latvijas Avīze».

Viņš stāsta, ka šādu domu, stāvot pie Baložu kartes, esot izteikusi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas juriste Margarita Gorškova.

«Gorškova atsevišķiem deputātiem stāstīja, ka Baložiem jāatņem pilsētas statuss un, lai vēsture šo pilsētu neatminētos, tās vietā jāveido Baložciems, Titurgciems un Cālīšciems! Pasakiet, kā lai to komentē? Mūs ne tikai apvienoja, bet grib arī likvidēt. Lai to nepieļautu, Baložos ir darba grupa, kas strādā pie argumentēta dokumenta, ar kuru pieprasīsim Baložu atdalīšanu no Ķekavas novada. Tas būs ļoti garš saraksts ar ļoti precīziem argumentiem – mēs nepieļausim mērsradznieku kļūdu, kuri vispirms nāca ar emocijām,» sašutis ir deputāts.

Savukārt Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis šos deputāta izteikumus dēvē par meliem, norādot, ka Adata bez puspatiesībām nemaz nevarot dzīvot.

«Viņam vienkārši nav ko darīt! Par Baložu pilsētas tiesībām nekas nav lemts un oficiāli runāts. Varbūt kāds, dzerot kafiju vai smēķējot, ir pajokojis,» komentē Jurķis.

Laikrakstam ar Gorškovu sazināties nav izdevies, taču ministrijas valsts sekretāres vietnieks Artis Stucka skaidro, ka ministrijai nav viedokļa par Baložu pilsētas statusa maiņu – tas būs tikai gadījumā, kad par šo jautājumu tiks saņemts Ķekavas novada domes lēmums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu