Pasaules tautu un hobiju mākslas salons «Saules Laiva»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Durvis vēris pasaules tautu un hobiju mākslas salons «Saules Laiva», kura oriģinālo seju veido izmeklētu materiālu klāsts un daudzveidīgs preču piedāvājums esošajiem un topošajiem hobijmāksliniekiem, kā arī dažādu pasaules tautu mākslinieku autordarbi, kurus vieno formas, stila un materiālu ekoloģija, pozitīva domāšana, radoša iedvesma un spēja mūsdienīgā veidā atklāt un attīstīt pasaules tautu kultūras, mākslas un vēsturiskās vērtības.

«Saules Laivā» savu mājvietu raduši tādi pašmāju autoru darbi kā keramikas darbnīcas «Cepļi» izstrādājumi, rotu meistaru Vitauta un Initas Straupju autordarbi «Baltu Rotas», «Trejdeviņi» dabīgā kosmētika, mākslinieku apvienības «Latvian Dream» dizaina izstrādājumi, «Purpurs» oriģinālie darinājumi no otrreiz pārstrādātiem materiāliem, kā arī stilīgi, mākslinieku darināti apģērbi, aksesuāri, rokdarbi, rotas, rotaļlietas un pasaules tautu etniskās mūzikas ieraksti. Drīzumā piedāvājums tiks papildināts ar bērnu koka mēbelēm un attīstošām, mākslas un kultūras jomā izglītojošām spēlēm un rotaļlietām, kā arī ar cittautu mākslinieku autordarbiem, kuros jaušama etniskā identitāte un laikmeta gars.

«Saules laivā» pieejams plašs preču klāsts esošajiem un topošajiem hobijmāksliniekiem, tajā skaitā oriģinālas, daudzveidīgu materiālu, krāsu, formu, dizainu un faktūru «radošās detaļas» gleznošanai, apgleznošanai, veidošanai, zīmēšanai, dekoratīvai apdarei, rotu darināšanai, rokdarbiem un citām mākslas tehnikām.

«Vēlos, lai ikvienam «Saules Laivas» apmeklētājam rastos iedvesma un jaunas, saulainas idejas, kā pašam radīt savu mākslas darbu. Veikala piedāvājumā esmu iekļāvusi tādus materiālus un preces, kas pašas no sevis rosina fantāziju un neļauj nobīties pat tiem, kuri līdz šim ar mākslu ir bijuši uz «jūs»,» stāsta salona «Saules Laiva» saimniece, māksliniece Margita Dravniece.

Daļa no mākslinieces pašas darbiem - apģērbiem, aksesuāriem un dizaina priekšmetiem – tiek radīta turpat uz vietas, «Saules Laivā». Apmeklētājiem ir pieejamas ne vien konsultācijas un praktiski padomi, bet arī iespēja kopā ar mākslinieci izmēģināt savu roku kādā no interesējošām darba tehnikām un iepazīties ar materiāliem.
 
«It sevišķi iesācējiem mēdz būt grūti izvēlēties atbilstošāko materiālu, formu vai tehniku, kurā īstenot savu ieceri. Varbūt tāpēc kādam arī šķiet, ka viņam nesanāk. Lai radītu mākslu, ne vienmēr ir vajadzīgs īpašs talants - dažkārt pietiek ar gaišu domu, ideju un vēlēšanos. «Saules Laivā» katrs var pārliecināties, ka iespējams ir pilnīgi viss,» uzskata Margita Dravniece.

Salons «Saules laiva» piedāvā praktiskās nodarbības dažādu mākslas veidu un radošo tehniku apguvei pieredzējušu mākslinieku vadībā. 

«Ceru, ka «Saules Laiva» vairos iedvesmu esošajiem un topošajiem māksliniekiem, atklās dažādu tautu identitāti un kultūras vērtības, mācīs lasīt simbolu nozīmi, kā arī ļaus māksliniekiem stāstīt savu personīgo stāstu caur mākslu,» saka Margita Dravniece.

Salons «Saules Laiva» atrodas Rīgā, Bruņinieku ielā 22, ieeja no Tērbatas ielas.
Salons atvērts darbdienās no plkst. 11:00-19:00, kā arī sestdienās no plkst. 11:00-17:00

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu