Dabas muzejā apskatāmi mīļdzīvnieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 24. līdz 28. februārim Dabas muzejā prieks ikvienam dzīvnieku mīļotājam - sadarbībā ar Latvijas sīkdzīvkieku audzētāju biedrību «Trusis un citi» organizētā izstāde «Mūsu mīļdzīvnieki», portālu «Apollo» informēja Linda Rožkalne, Latvijas Dabas muzeja vecākā izstāžu organizatore.

Mīļdzīvnieku izstāde muzejā būs skatāma jau desmito gadu, savukārt Latvijas sīkdzīvkieku audzētāju biedrībai «Trusis un citi» aprit 15 gadi kopš tās dibināšanas.

Izstādē būs apskatāmi dažādu šķirņu un nokrāsu pundurtruši, baltais Angoras trusis, Beļģu milzis jeb Flandrs, īsmatainie Rex šķirnes truši. Šī gada izstādes jaunums - Japānas trusis un Liesmainais trusis, kura nosaukums radies no ugunīgā krāsojuma. Apmeklētāji varēs aplūkot jūrascūciņas, arī pagājušā gadā lielu popularitāti ieguvušās bezmatu jūrascūciņas Skinny, un žurciņas. Sestdien un svētdien ar saviem mīluļiem apmeklētājus priecēs kluba «Seskumīlis» aktīvisti. Katru dienu plkst.12:00, 14:00 un 16:00 notiks trušu skriešanās sacensības un barjeru pārvarēšana. Izstādē piedalīsies arī ilggadējā čempione barjerlēkšanā - trusenīte Paulīne.

Apmeklētāji varēs uzzināt galvenās trušu un zaķu atšķirības, kā arī to, kā tie atšķiras no grauzējiem. Jaunie mīļdzīvnieku audzētāji, un tie, kas tikai apsver par tādiem kļūt, varēs ielūkoties trušu audzēšanas desmit baušļos un pārliecināties, vai tiešām to vēlas un spēj.

Izstāde aplūkojama 2.stāva izstāžu zālē, atklāšana 24.februārī plkst.12:00.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā - Rīgā, K. Barona ielā 4!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu