Līdz LTV7 analogās apraides atslēgšanai – 5 dienas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tikai piecas dienas mūs šķir no brīža, kad skatītāji, kuri televīziju līdz šim skatījušies ar istabas vai jumta antenas palīdzību, LTV7 vairs neredzēs: 1. martā tas tiks pilnībā atslēgts no analogās apraides.

«Tāpat kā visas Eiropas un pasaules, arī Latvijas pāriešana no analogās uz ciparu apraides formātu ir loģiska un neizbēgama. Tieši tāpat kā savulaik melnbalto televīziju nomainīja krāsainā, šobrīd analogo TV signālu aizstāj virszemes jeb ciparu televīzija. Lai gan jebkuras pārmaiņas visos laikos sabiedrībā izraisījušas zināmu apjukumu, vēlamies nomierināt Latvijas iedzīvotājus: nevienam nekas netiks atņemts, tieši otrādi - piedāvātas vēl papildu iespējas,» uzsver LTV7 direktore Ija Circene-Groša.

Analogā ir ne tikai dārga, bet arī novecojusi tehnoloģija, tādēļ valstis visā pasaulē pāriet uz ciparu apraidi. Latvija ir viena no pēdējām valstīm Eiropā, kas ievieš ciparu TV apraidi un šobrīd arī mūsu valsts iedzīvotājiem, tāpat kā to jau ir izdarījuši dāņi, vācieši, zviedri, itāļi un pārējo ES valstu iedzīvotāji, ir jāpārslēdzas no analogās uz ciparu apraidi.

Latvijas sabiedriskās televīzijas 1. kanāls (LTV1) no analogās apraides tiks atslēgts pakāpeniski: 1. aprīlī tā tiks atslēgta Rīgā un 70 km rādiusā ap to, bet 1. jūnijā – visā Latvijā.

Tiem, kuri turpmāk vēlēsies lietot virszemes ciparu televīziju, bet nevēlēsies mainīt antenu, jāiegādājas dekoders (MPEG4 formāts) vai arī televizors, kurā tas jau iebūvēts. Informāciju par šādu aparātu noteikti sniegs jebkura elektronikas preču nodaļas pārdevējs.

Lattelecom

Tāpat būs nepieciešama arī decimetru antena: vairumā gadījumu der līdzšinējās antenas, nomainot to konfigurāciju, taču nomaiņas gadījumā par piemēroto antenu parametriem var interesēties portālā «lattelecom.lv» vai zvanot pa informācijas tālruni 177.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu