Nepieciešams:
300 g kūpinātas treknas cūkgaļas
500 g skābu kāpostu
2 burkāni
1 sīpols
eļļa cepšanai
50 g sviesta
3 kartupeļi
7 žāvētas melnās plūmes
zaļumi
pipari
lauru lapa
ķiploki
skābais krējums
sāls
cukurs
Izcila skābu kāpostu zupa
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pagatavošana:
Gaļu liek vārīties. Skābos kāpostus ieliek māla podiņā, kur izkausēts sviests, nedaudz uzlej ūdeni, uzliek vāciņu un liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm 160 grādos.
Sīpolus, sarīvētus burkānus un ķiplokus apcep eļļā un pievieno gaļai. Sagriež kartupeļus, kad gaļa jau gandrīz gatava, pieliek kartupeļus. Gatavo gaļu izņem, sagriež gabaliņos, pieliek atpakaļ zupai. Kāpostus zupai pieliek tad, kad kartupeļi gatavi, pieliek sāli, cukuru, piparus, lauru lapu, sagrieztas plūmes un pavāra vēl piecas minūtes.
Pasniedz ar krējumu un zaļumiem. Lai labi garšo!