Zinību dienā tomēr bez alkohola; nav skaidrs, kā to nodrošinās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus alkoholisko dzērienu aprites likumā, iekļaujot arī normu, ka 1. septembrī jeb Zinību dienā alkohola tirdzniecība būs aizliegta.

Saeimas deputāti balsojumā noradīja Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas virzīto priekšlikumu svītrot jau iepriekš iebalsoto normu, kas paredzēja aizliegt alkoholu tirgot Zinību dienā. Šo priekšlikumu bija iesniegusi deputāte Sarmīte Ķikuste (JL) un tas negaidīti guva atbalstu deputātu vidū.

Saeima arī noraidīja deputāta Kārļa Šadurska (PS) ierosinājumu aizliegt alkohola mazumtirdzniecību 8. martā.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Vents Armands Krauklis (TP) prognozē, ka šī norma radīs diezgan lielas problēmas.

«Domāju, ka deputāti nesaprata, ka viņi nobalso par alkohola tirdzniecības aizliegumu arī restorānos un kafejnīcās,» portālam «Apollo» sacīja Krauklis.

Tāpat viņam nav skaidrs, kā ārvalstu tūristam 1. septembrī paskaidros, ka viņš kafejnīcā nevar iegādāties glāzi vīna vai kausu alus.

Viņš šo balsojumu skaidroja ar priekšvēlēšanu gadu un vēlmi politiķiem gūt popularitāti kā cīnītājiem pret alkoholismu.

«Šis aizliegums alkohola problēmas nerisinās. Tā ir sevis mānīšana,» noteica deputāts.

Tomēr pagaidām nav skaidrs, kā 1. septembrī nodrošinās alkohola mazumtirdzniecības aizliegumu, Visticamāk, būs nepieciešami jauni regulējumi, viņš prognozēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu