Latvijā nelegāli mēģina ievest 10 miljonus cigarešu 700 000 latu vērtībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Muitas kontroles punktā «Pātarnieki» 20. februārī atklāta šogad lielākā kontrabandas cigarešu krava – tajā kopumā atradās 10 miljoni «Jin Ling» markas cigarešu, portālu «Apollo» informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Ja kontrabandas krava būtu ievesta Latvijā, muitnieku nepamanīta, valsts budžetam rastos 700 tūkstošu latu zaudējumi.

20.februāra naktī VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieki muitas kontroles punktā «Pātarnieki» no kravas mašīnu stāvlaukuma uz padziļinātajai muitas kontrolei domātu ēku novirzīja kravas mašīnu «MAN» ar puspiekabi.

Kravas automašīnai un tās puspiekabei bija Ukrainas reģistrācijas numura zīmes un spēkrata vadītājs arī bija Ukrainas pilsonis.

Pēc pieprasījuma vadītājs VID darbiniekiem uzrādīja dokumentus, kas bija sagatavoti iesniegšanai Latvijas muitā, par kancelejas preču kravu ar Ukrainas un Baltkrievijas muitas iestāžu atzīmēm. Taču, atverot puspiekabi, atklājās, ka tajā atrodas nevis kancelejas preces, bet gan desmit miljoni cigarešu «Jin Ling» bez akcīzes markām, kuru izcelsmes valsts ir Ukraina.

Pēc šī atklājuma automašīnas vadītājs izvilka un VID darbiniekiem iedeva citus dokumentus – Baltkrievijā sagatavotu muitas deklarāciju ar pavadzīmi, rēķinu un Ukrainas sanitārās epidemioloģiskās ekspertīzes atzinumu par puspiekabē esošajām cigaretēm, kas nebija sagatavoti tā, lai varētu iesniegt Latvijas muitai un varētu kravu importēt Eiropas Savienībā.

Šos dokumentus automašīnas vadītājs bija paslēpis zem jakas, zem bikšu jostas. Dokumentos kā cigarešu piegādes un izkraušanas vieta norādīta Saulgoži.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu