Šlēgelmilhs - «Porsche» autosporta nākotnes attīstības programmas dalībnieks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas autosportists Haralds Šlēgelmilhs šonedēļ veiksmīgi sevi apliecinājis Vācijas ekskluzīvo sporta automašīnu ražošanas kompānijas «Porsche» organizētajos testu braucienos un izvēlēts par vienu no pieciem šīs kompānijas autosporta nākotnes attīstības programmas dalībniekiem.

No 12 sportistiem, kuri piedalījās izmēģinājuma braucienos ar «911 GT3» sērijas automašīnu, bez Šlēgelmilha izvēlēts tika arī īrs Naiels Brīns, vācietis Tims Sandlers, jaunzēlandietis Jono Lesters un vācietis Ferdinands Štuks.

Visi pieci sportisti nākotnē saņems «Porsche» rūpnīcas atbalstu profesionālās karjeras mērķu īstenošanai.

«Šī ir pirmā reize, kad braucu sacensību mašīnā ar jumtu. Šī mašīna ir daudz ātrāka un akurātāka, nekā biju paredzējis. Jutos ļoti labi. Ir patīkami, ka šādā veidā kompānijas atbalsta jaunos braucējus mūsdienu grūtajos ekonomiskajos apstākļos,» sacīja Šlēgelmilhs, kurš testu braucienos bija ātrākais no visiem 12 sportistiem.

Pagaidām vēl nav zināms, kādās sacensībās Šlēgelmilhs piedalīsies gaidāmajā sezonā. Jau ziņots, ka pērn viņš piedalījās Vācijas F-3 čempionātā, kur absolūtajā vērtējumā ar 36 punktiem ieņēma astoto vietu 20 braucēju konkurencē.

Šlēgelmilhs šajā čempionātā startēja jau 2006. gadā, iegūstot trešo vietu absolūtajā vērtējumā, kā arī uzvarot «Trophy» kausa ieskaitē un debitantu vērtējumā.

Vācijas F-3 čempionāts kļuva par ceturto sacīkšu seriālu, kurā Šlēgelmilhs pagājušajā gadā piedalījās. Sākotnēji latvietis vienu posmu paspēja nobraukt «Atlantic Championship» seriālā ASV, kur izcīnīja ceturto vietu, bet pēc tam viņš piedalījās prestižā «World Series by Renault» čempionāta pirmajā posmā. Šajās sacensībās pirmajā braucienā latvietis finišēja 16. vietā, bet otrajā izstājās, kaut arī pēc lietus sākšanās viņam veiksmīgas pitstopu stratēģijas dēļ bija cerības pakāpties uz ļoti labu vietu.

Divus posmus, pārstāvot divas dažādas komandas, latvietis nobrauca arī «Formula Masters» čempionātā, kurā viņš brauca jau aizpagājušajā sezonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu