Gulbis: ja zaudētu pirmajā setā, zaudētu arī mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ja būtu zaudējis pirmajā setā, visticamāk, būtu zaudējis arī visā mačā, pēc iekļūšanas Delrejbīčas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra pusfinālā izteicās latvietis Ernests Gulbis.

Ceturtdaļfināla spēlē latviešu tenisists ar 7-6 (7:2) un 6-4 pieveica argentīnieti Leonardo Maijeru.

«Domāju, ja būtu zaudējis pirmajā setā, zaudētu arī mačā. Tāpēc man bija ļoti jāsaņemas,» izteicās Gulbis, kurš pirmajā setā pretinieka servi lauza desmitajā geimā, tajā brīdī panākot 5-5. «Man tas bija izšķirošais moments. Es noticēju sev.»

«Nedomāju, ka šodien spēlēju labi, tomēr treneris man teica pretējo,» pēc mača atklāja Gulbis. «Viņš man parādīja statistiku un šoreiz labi esmu nospēlējis pie otrās serves, kas bija atslēgas moments.»

Līdz ar to Gulbis otro nedēļu pēc kārtas iekļuva ATP turnīra pusfinālā. Tomēr pagājušajā nedēļā Memfisas «ATP World Tour 500» sērijas turnīrs bija prestižākas kategorijas. Jau ziņots, ka iepriekš latvietis tikai reizi bija iekļuvis ATP turnīra pusfinālā, paveicot to savā pašā pirmajā turnīrā 2006. gadā Sanktpēterburgā.

Latvietis tagad ir uzvarējis sešās no savām pēdējām septiņām spēlēm un sestdien pusfinālā spēkosies ar somu Jarko Nieminenu, kurš ceturtdaļfināla mačā ar 7-5, 3-6 un 7-6 (7:5) pieveica vācieti Benjaminu Bekeru, kurš bija izlikts ar trešo numuru.

«Es domāju, ka viņš lēnām sāk sevi sakārtot. Viņš ir milzīgs talants un to zina visi,» Nieminens izteicās par Gulbi. «Daudzi gaida daudz no viņa, jo viņš ir talantīgs. Tagad viņš ir vecāks, tāpēc var spēlēt prātīgāk.»

Par iekļūšanu pusfinālā Gulbis nopelnījis 90 punktus ATP pasaules rangā un nākamnedēļ pakāpsies vēl augstāk. Jau ziņots, ka pēc iekļūšanas Memfisas turnīra pusfinālā Gulbis pakāpās par 27 vietām un šonedēļ atrodas 72. vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu