Krievijas daiļslidotājs Pļuščenko piedalīsies arī pasaules čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Krievijas daiļslidotājs Jevgēņijs Pļuščenko nolēmis piedalīties pasaules čempionātā, kas no 22. līdz 28.martam risināsies Itālijas pilsētā Turīnā.

2006.gada Turīnas olimpisko spēļu čempions Pļuščenko, kurš Vankūveras Olimpiādē izcīnīja sudraba medaļu, atzina, ka viņam ir pilnīgi vienalga, kādu vietu viņš ieņems pasaules čempionātā.

Pēc pasaules čempionāta Pļuščenko dosies uz Vāciju, lai veiktu kreisā ceļgala un labās pēdas operācijas. Tikai pēc konsultēšanās ar ķirurgiem, sievu un treneriem Pļuščenko izlems, vai viņš turpinās nodarboties ar daiļslidošanu arī pēc pasaules čempionāta.

Tikmēr Vankūveras olimpisko spēļu čempions Evans Lisačeks no ASV jau paziņojis, ka viņš pasaules čempionātā Turīnā nepiedalīsies.

Kā ziņots, Pļuščenko pēc izcīnītās sudraba godalgas Vankūveras olimpiskajās spēlēs šo sacensību tiesnešus nosauca par neobjektīviem.

Pļuščenko pēc īsās programmas atradās pirmajā vietā, bet izvēles programmā viņš sasniedza otro rezultātu, uz otro vietu atkrītot arī summā.

Pēc sakāves Pļuščenko neskopojās ar samērā skarbiem vārdiem Vankūveras olimpisko spēļu tiesnešu virzienā.

Pļuščenko atzina, ka tiesneši viņa uzstāšanos vērtēja neobjektīvi, kas bija redzams jau pēc īsās programmas, kuru Pļuščenko, pēc viņa paša domām, izpildīja perfekti, tomēr no tiesnešiem saņēma salīdzinoši zemas atzīmes, kas deva iespēju Lisačekam pacīnīties par zelta medaļu.

Tāpat Pļuščenko izteicās, ka daiļslidotāja, kurš neprot izpildīt četrkāršotu lēcienu, uzvara jau liecina par to, ka vīriešu daiļslidošanas līmenis pamazām krīt uz leju un pārvēršas par dejām uz ledus.

Pļuščenko uzskata, ka pašreizējā tiesāšanas sistēma ir būtiski jāmaina.

Kā ziņots, 24 gadus vecais Lisačeks kļuva par pirmo amerikāņu daiļslidotāju, kurš ieguvis Olimpiādes zelta godalgu pēc Braiena Boitano, kurš triumfēja 1988.gadā. Viņš pārtrauca 18 gadus ilgušo Krievijas sportistu dominanti.

Savukārt Pļuščenko, kurš pēc pagājušās Olimpiādes beidza savu karjeru, tikai šosezon atgriezās sacensībās un pagājušajā mēnesī sesto reizi karjerā kļuva par Eiropas čempionu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu