VID vadītāja amatam 13 pretendenti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu ministrijā līdz 1.marta pusdienlaikam saņemti 13 pretendentu pieteikumi uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, portālam «Apollo» pavēstīja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace. Pretendentu pieteikumu iesniegšanas termiņš konkursam bija līdz 25.februārim.

Tā kā pieteikumus bija iespējams nosūtīt arī pa pastu, teorētiski ir iespējams saņemt vēl kāda pretendenta pieteikumu.

Konkursa komisija pretendentus izvērtēs saskaņā ar likuma «Par Valsts ieņēmumu dienestu» un Valsts civildienesta likuma prasībām. Lai izvērtētu pretendentu atbilstību VID ģenerāldirektora amatam, noteikti detalizēti vērtēšanas kritēriji šādās kategorijās: augstākā akadēmiskā vai profesionālā izglītība, darba pieredze valsts pārvaldē, pieredze liela kolektīva vadīšanā, kas ir vismaz viens gads, teicamas svešvalodu zināšanas, profesionālās zināšanas par nozares politiku un procesiem, komunikācijas prasmes un nevainojama reputācija. Priekšrocība tiks dota pretendentiem ar profesionālo darba pieredzi valsts nodokļu administrēšanā.

«Jaunajam vadītājam būs jāpārveido VID par servisa institūciju, kas sniegtu profesionālu un konsultatīvu atbalstu iedzīvotājiem nodokļu nomaksas jautājumos, nevis ar represīvām metodēm vērstos pret uzņēmējiem. Represiju funkcijas būtu jārezervē tikai tiem, kas apzināti izvairās no nodokļu nomaksas,» izsludinot konkursu, norādīja finanšu ministrs Einars Repše (JL). 

Konkursa komisijas vadītājs būs Repše. Konkursa komisijas sastāvā būs Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, FM valsts sekretāra vietniece budžeta jautājumos Baiba Bāne, FM Administrācijas vadītājs Ilgonis Gaugers un finanšu ministra padomniece valsts pārvaldes reformu un vadības jautājumos Baiba Fromane.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu