«General Motors» trīskāršos «Opel» paredzētās investīcijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV autobūves koncerns «General Motors» (GM) nolēmis piešķirt 1,9 miljardus dolāru (1,3 miljardus latu) Eiropas struktūrvienībai «Opel», vairāk nekā trīskāršojot sākotnēji plānotās finanšu palīdzības apjomu, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Sākotnēji «Opel» restrukturizācijas plānam bija paredzēts atvēlēt 600 miljonus eiro (421,6 miljonus latu).

Eiropas struktūrvienības vadītājs Niks Reilijs norādīja, ka šie līdzekļi tiks nodrošināti gan kapitāla, gan aizdevumu veidā.

GM aplēses liecina, ka «Opel» restrukturizācijai nepieciešami 3,3 miljardi eiro (2,3 miljardi latu), taču Eiropas valdības aicinājušas piešķirt papildu 415 miljonus eiro (291,6 miljonus latu), lai «kompensētu nelabvēlīgu tirgus apstākļu iespējamo ietekmi».

Tādējādi Eiropas valstīm, kurās atrodas «Opel» rūpnīcas, tagad tiks lūgts atvēlēt mazāk nekā divus miljardus eiro (1,4 miljardus latu) aizdevuma garantijās, salīdzinājumā ar sākotnēji paredzētajiem 2,7 miljardiem eiro (1,8 miljardiem latu).

Kā ziņots, GM pērn novembra sākumā negaidīti pārsteidza Eiropas autorūpniecības sektoru, pavēstot, ka atceļ ilgi gaidīto plānu pārdot «Opel» konsorcijam, ko veidoja Kanādas auto detaļu ražotājs «Magna» un Krievijas banka «Sberbank».

Autoražotājs pavēstīja, ka valde ir nolēmusi saglabāt «Opel» un uzsākt tā restrukturizāciju. Savukārt februārī «Opel» prezentēja plašu kompānijas restrukturizācijas plānu, prognozējot aptuveni 8300 darba vietu likvidēšanu no kopējā aptuveni 50 000 darba vietu skaita.

Paredzams, ka Vācijā tiks likvidētas vairāk nekā 3900 darba vietas, bet Spānijā un Lielbritānijā - attiecīgi 900 un 500 darba vietas. Tāpat plānots arī slēgt Antverpenes rūpnīcu Beļģijā, kur darbu zaudēs 2377 cilvēki.

Taču līdz 2014. gadam «Opel» plāno investēt līdz 11 miljardiem eiro (7,7 miljardiem latu), lai izstrādātu jaunus modeļus un videi draudzīgas tehnoloģijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu