Īpaši prezervatīvi pusaudžiem vecumā no 12 - 14 gadiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Šveicē pārdošanā nonākuši īpaši pusaudžiem vecumā no 12 līdz 14 gadiem izstrādāti prezervatīvi.

Ideja par specializētu kontracepcijas līdzekļi tika atbalstīta pēc veiktajiem pētījumiem, kuros tika konstatēts, ka seksuāli aktīvie Šveices skolnieki prezervatīvus lieto reti to nepiemēroto izmēru dēļ. Prezervatīvus ar nosaukumu «Hotshot» izstrādāja kompānija Lamprecht AG sadarbībā ar Šveices federāciju cīņā ar AIDS.

 To būtiskākā atšķirība ir samazinātais, salīdzinoši ar standarta prezervatīviem, diametrs – tikai 45 milimetri (parasto prezervatīvu diametrs ir no 49 – 56 milimetriem). Pēc izstrādātāju domām, šī īpašība palīdzēs novērst tādu neērtību, kā tā noslīdēšana dzimumakta laikā.

Šveicē ar Bērnu un jauniešu lietu federālās komisijas veiktais pētījums parādīja, ka pusaudžu, kuriem ir dzimumattiecības vecumā līdz 14 gadiem, skaits, salīdzinot ar pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem, ir būtiski pieaudzis. Šī aptauja arī norādīja, ka Šveices skolnieki ir visai slikti informēti par kontracepcijas līdzekļiem un AIDS profilaksi.

Prezervatīvus «Hotshot» kopā ar izglītojošiem materiāliem par AIDS izplatīs skolās. Tos tāpat ir iespējams iegādāties par 7,6 Šveices frankiem (aptuveni 7 ASV dolāri).

Aide Suisse contre le Sida - Plaisir sur mesure – le nouveau préservatif pour les jeunes « ceylor Hotshot » garantit un plaisir en toute sécurité

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu