Apcietina būvuzņēmēju, kurš priecājās par zemestrīces postījumiem

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Itālijā, izmeklējot korupcijas lietu, apcietināts kāds būvuzņēmējs, kurš ļauni priecājies, ka pēc pagājušajā gadā zemestrīces nodarītajiem postījumiem Itālijas centrālajā daļā viņš nopelnīšot lielu naudu, piektdien vēsta ziņu aģentūra ANSA.

Izmeklētāji bija noklausījušies Frančesko Pičičelli, kurš telefonsarunā citam būvuzņēmējam bija teicis, ka viņu saites ar valdību nodrošināšot viņiem ienesīgus atjaunošanas līgumus zemestrīces izpostītajā L'Akvilā.

«Šorīt pusčetros es gulēju gultā un smējos,» viņš teicis, ar to domājot laiku pagājušā gada aprīlī, kad reģionu satricināja zemestrīce, kurā gāja bojā vairāk nekā 300 cilvēku.

Pret Pičičelli līdz ar pazīstamo Romas advokātu Gvido Čerruti, kurš atrodas mājas arestā, sākta izmeklēšana par pārkāpumiem policijas akadēmijas izsludinātajā konkursā Florencē, ziņo ANSA.

Tajā pašā plašajā izmeklēšanā iesaistīts arī Itālijā ļoti respektētais civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieks Gvido Bertolazo. Ar viņu saistītā izmeklēšanas daļa attiecas uz Sardīnijā slēgtajiem līgumiem par G8 samita norises vietu. Izmeklēšanas gaitā apcietināts arī tuvs viņa līdzgaitnieks Andželo Balduči.

Sākotnēji G8 samitu bija paredzēts rīkot Sardīnijā, bet pēc 6.aprīļa zemestrīces premjerministrs Silvio Berluskoni to nolēma pārcelt uz katastrofas piemeklēto L'Akvilu.

Prokuratūrai Toskānas galvaspilsētā Florencē ir aizdomas, ka pastāv saistība starp Balduči, viņa ģimeni un būvniecības uzņēmumiem, kuriem vajadzēja bijušo NATO bāzi La Madalēnas salā netālu no Sardīnijas pārbūvēt par pieczvaigžņu viesnīcu, kur būtu apmetušies samita viesi.

Bertolazo tika atzinīgi novērtēts par darbību zemestrīces seku likvidēšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu