SVF: aizdevuma programma palīdzējusi stabilizēt situāciju Latvijā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Starptautiskā aizdevuma programma ir palīdzējusi stabilizēt situāciju Latvijā, un līdz šim ir paveikts daudz, taču arī turpmāk būs jāīsteno pasākumi, lai izpildītu Māstrihtas kritērijus un sasniegtu mērķi par pievienošanos eiro zonai, piektdien konferencē «Divdesmit pirmā gadsimta globālās krīzes ietekme uz tautsaimniecību un ekonomikas teoriju» atzina Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvis Latvijā Deivids Mūrs (David Moore).

Viņš atgādināja, ka 2011. un 2012.gadā Latvijā būs nepieciešama budžeta konsolidācija par 800-900 miljoniem latu, lai sasniegtu budžeta deficīta līmeni zem 3% no iekšzemes kopprodukta 2012.gadā.

Mūrs gan norādīja, ka svarīgi ir ne tikai tas, par cik budžets tiek samazināts, bet kā tas tiek darīts, tādējādi šajā procesā uzsverot strukturālo reformu nozīmi. Situācijā, kad tuvākajos gados budžetu vēl vajadzēs samazināt, viņš aicināja Latviju maksimāli izmantot pieejamos Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus.

SVF pārstāvis piebilda, ka trešā starptautisko aizdevēju misija Latvijā gaidāma šā gada maijā.

2008.gada nogalē Latvija vērsās pie starptautiskajiem aizdevējiem ar lūgumu piešķirt līdzekļus, lai palīdzētu stabilizēt makroekonomisko situāciju valstī. Starptautiskie aizdevēji vienojās aizdot līdz 7,5 miljardiem eiro. Latvija līdz šim no starptautiskā aizdevuma saņēmusi 3,5 miljardus eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu