Atvieglos nekustamā īpašuma reģistrēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad nekustamā īpašuma reģistrēšana tiks atvieglota, samazinot ar nekustamo īpašumu reģistrēšanu saistīto dokumentu izskatīšanas dienu skaitu un vienkāršojot pieteikumu kārtību Zemesgrāmatā, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) otrdien Ministru kabinetā (MK) prezentētajā uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānā 2010.gadam.

Lai uzlabotu nekustamā īpašuma reģistrēšanas procesu, paredzēts noteikt kārtību, kādā pašvaldības izmanto pirmpirkuma tiesības, un kārtību, kādā ar pašvaldību pirmpirkuma tiesību izmantošanu saistītie aprobežojumi tiek reģistrēti. Tiks arī atcelta prasība iesniegt izziņu par kapitālsabiedrības (nekustamā īpašuma ieguvēja) biedru pilsonību.

Tāpat EM pasākumu plānā paredzēts nodrošināt nekustamā īpašuma īpašniekam iespēju ar iesniegumu lūgt viņa personas datu vai nekustamo īpašumu identificējošo datu papildināšanu vai labošanu.

Kā ziņots, ievērojot uzņēmēju aptaujas rezultātus un Latvijas reitingu Pasaules Bankas «Doing Business» uzņēmējdarbības vides indeksā, kā arī uzņēmēju identificētās problēmas, 2010.gada uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāna mērķis ir «ātrāk, lētāk, mazāk procedūru».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu