Automašīnu pārdošana Ķīnā pieaugusi par 46%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ķīnā šā gada februārī pārdoti 1,2 miljoni jaunu automašīnu, kas ir par 46% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, teikts šodien publiskotajā Ķīnas Autobūves asociācijas (CAAM) paziņojumā.

Savukārt vieglo automašīnu pārdošanas apjoms Ķīnā februārī pieaudzis par 55%, 72% no kopējā realizācijas apjoma veidojot automobiļiem ar dzinēju tilpumu, kas nepārsniedz 1,6 litrus.

Automašīnu pārdošanas apjoma pieaugumu Ķīnā galvenokārt veicina Ķīnas valdības īstenotie automašīnu pārdošanas stimulēšanas pasākumi un stabilā valsts ekonomikas izaugsme.

Tomēr jaunu automašīnu realizācijas apjoms krities par 27% salīdzinājumā ar janvāri, kad Ķīnā tika pārdoti 1,66 miljoni vienību, reģistrējot rekordaugstu līmeni.

Pārdošanas apjoma kritums salīdzinājumā ar janvāri varētu būt skaidrojams ar nedēļu ilgajām ķīniešu Jaunā gada brīvdienām, kas pērn tika svinētas janvārī.

CAAM statistikas dati janvārī jau apstiprināja, ka Ķīna 2009. gadā apsteigusi ASV un kļuvusi par pasaulē lielāko automašīnu ražotājvalsti un automobiļu tirgu.

Ķīnā pērn pārdoti vairāk nekā 13,64 miljoni automašīnu, bet automobiļu ražošana sasniedza 13,79 miljonus vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu