Iepazīstina ar e-paraksta priekšrocībām būvniecības procesā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.e-me.lv

Šonedēļ piedaloties izstādē Māja I 2010, VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) izstādes dalībniekus iepazīstina ar priekšrocībām, kuras būvniecības un renovācijas procesā var iegūt, izmantojot e-parakstu, portālu «Apollo» informēja LVRTC sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Līne.

Piemēram, būvvaldēm visā Latvijā ir jāpieņem elektroniski parakstīti dokumenti, ja vien pats iesniedzējs tos ir atbilstoši sagatavojis. Tā ir iespēja ietaupīt gan laiku, gan naudu, kas nepieciešams papīra dokumentu sagatavošanai un nosūtīšanai. Tādēļ LVRTC izstādē piedalās ar savu stendu, kurā ikvienam interesentam piedāvā ne tikai apskatīties, bet arī pašam iepazīties ar to, kā sagatavot datoru darbam, kā tiek pievienots elektroniskais paraksts un nosūtīts elektroniski parakstīts dokuments.

Pavasara lielākā būvniecības izstāde Māja I 2010 notiek Rīgā, Ķīpsalas hallē, no 11. līdz 14. martam. Pagājšgad izstādi apmeklēja aptuveni 40 000 cilvēku.

Dalība izstādē  Māja I ir tikai viena no LVRTC uzsāktajām aktivitātēm plašākā sabiedrības informēšanā par e-paraksta priekšrocībām un izmantošanas iespējām. Tās ietvaros pagājšnedēļ, piedaloties Latvijā pirmajā e-prasmju nedēļā, LVRTC piedāvāja visiem interesentiem pārbaudīt savas zināšanas par e-parakstu, aizpildot speciāli veidotu testu mājaslapā www.e-me.lv.

Akcijā piedalījās un testu kopumā aizpildīja gandrīz 300 interesenti. Viņi visi saņem iespēju pieteikties e-paraksta kartes iegādei ar atlaidi. «Esam ļoti gandarīti par tik lielu interesentu skaitu! Tas ir uzskatāms pierādījums tam, ka, palielinoties skaidrojumam par e-paraksta priekšrocībām, attiecīgi palielinās arī cilvēku interese un izpratne par nepieciešamību to lietot ikdienā,» ir pārliecināta LVRTC Sertifikācijas pakalpojumu daļas vadītāja Zane Silgale.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu