Drīz varētu atsākties veloceliņa uz Berģiem būvniecība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Drīz varētu atsākties veloceliņa būvniecība no Rīgas centra uz Berģiem, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa.

LETA jau ziņoja, ka veloceliņa būvniecība būvdarbiem nepiemēroto laika apstākļu dēļ tika apturēta pagājušā gada decembrī.

«Pagaidām veloceliņa būvdarbi vēl nav atsākti. Darbi tiks atsākti, kad iestāsies būvdarbiem piemēroti laika apstākļi,» norādīja Prauliņa.

Darbu atsākšana ir paredzēta 2010.gada aprīlī.

Pagājušā gada nogalē veloceliņa «Centrs-Berģi» būvniecībā tika sākta esošā asfaltbetona demontāža, betona apmaļu demontāža un izbūve uz betona pamata veloceliņa trasē, sākta salizturīga rupjās smilts slāņa izveide un dolomīta šķembu segas pamata izbūve.

Darbu gaitā veikta gāzes cauruļvada ielas kapes regulēšana seguma līmenī, veikta kabeļu kanalizācijas aku lūku regulēšana seguma līmenī, noņemta augu zemes kārta veloceliņa trasē, veikta zemes klātnes pamatnes planēšana un profilēšana.

Kopumā darbi tika veikti par 19 000 latu, neierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Kā ziņots, 12.novembrī Rīgā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu tika sākti jaunā veloceliņa no pilsētas centra līdz Berģiem būvniecības darbi.

Jaunais veloceliņš, kas sāksies pie Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra un Smilšu ielas krustojuma, bet noslēgsies Suitu ielā pie Rīgas administratīvās robežas, kopumā būs 14 kilometrus garš.

Veloceliņš ir Eiropas nozīmes veloceliņu tīkla maršruta «EuroVelo10» posms Rīgas pilsētas teritorijā.

Veloceliņa maršruts sāksies Smilšu ielas un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra krustojumā un turpināsies maršrutā - Bastejkalns-Reimersa iela-Esplanāde-Skolas iela-Bruņinieku iela-K.Valdemāra iela-Zirņu iela-Senču iela-Brīvības iela-Brīvības gatve un noslēgsies Suitu ielā pie pilsētas administratīvās robežas.

Veloceliņa būvprojektu izstrādāja SIA «Projekts 3». Projektā paredzēts, ka veloceliņš tiks izbūvēts, gan labiekārtojot ietves, gan izbūvējot pilnīgi jaunus veloceliņa posmus. Skolas ielā, Reimersa ielā un Bruņinieku ielā veloceliņš tiks ierīkots brauktuves malā, mainot maksas stāvvietu izvietojumu. Tādējādi automašīnu satiksmei tiks saglabāts līdzšinējais brauktuves platums.

Pēc veloceliņa izbūves no Juglas līdz pilsētas centram ar velosipēdu būs iespējams nokļūt 30 minūtēs, bet no Teikas līdz centram - 20 minūtēs.

Veloceliņš tiek būvēts pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma. Atklāta konkursa rezultātā tiesības veikt būvdarbus ieguva AS «Ceļu pārvalde». Konkursa rezultātā veloceliņa būvniecības izmaksas ir noteiktas 458 800 latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. No tā 65% paredzēts Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums.

Saskaņā ar līgumu veloceliņa izbūvi paredzēts pabeigt līdz 2010.jūlijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu