«Dirty Deal» kino klubā Frankofonijas dienas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Otrdien, 16. martā «Dirty Deal» kino klubā Frankofonijas dienu ietvaros iedziļināsimies Kanādas Arktikas iedzīvotāju atšķirīgajā dzīvesveidā Benuā Pilona filmā «Dzīvē nepieciešamais». Vakara turpinājumā pārcelsimies uz Francijas ziemeļiem, kur sekosim komēdijšovu tūrei Jolantas Moro un Žila Porta filmā «Kad jūra ceļas».

  • Otrdien, 16. martā plkst. 18.00

«DZĪVĒ NEPIECIEŠAMAIS» («CE QU’IL FAUT POUR VIVRE»)

Rež. Benuā Pilons / Benoît Pilon
Lomās: Natars Ungalaks, Pols Andrē Brasērs
Kanāda, 2008, 102 min.

Kanādas Arktikas reģiona mednieks vārdā Tivī pamet savas mājas un ģimeni, lai dotos uz Kvebeku ārstēt tuberkulozi. Būdams tālu prom no sev tuvajiem cilvēkiem, vietā, kuras kultūra un valoda ir viņam sveša, Tivī jūtas pamests un nomākts. Kad viņš atsakās ēst un izsaka vēlēšanos nomirt, slimnīcas medmāsa Kerola saprot, ka viņa lielākā bēda nav slimība. Kad uz slimnīcu tiek pārcelts bārenis Kakī, kuram ir tuva Tivī kultūra un valoda, Tīvī atveras un no jauna atrod spēku sevī.

Kinobalva Benuā Pilonam par labāko režisora darbu, aktierim Nataram Ungalakam kinobalva par labāko aktieri un Bernardam Emondam kinobalva par labāko oriģinālscenāriju Kanādas filmu festivālā «Genie Award». Kā arī balvas un nominācijas starptautiskajos filmu festivālos Montreālā, Vankūverā, Palmspringsā, Vašingtonā un Kvebekas filmu festivālā «Jutra Award».

  • Otrdien, 16. martā plkst. 20.30

«KAD JŪRA CEĻAS» («QUAND LA MER MONTE...»)

Rež. Jolanta Moro, Žils Ports / Yolande Moreau, Gilles Porte
Lomās: Jolanta Moro, Vims Vilērs
Beļģija, Francija, 2004, 90 min.

Komēdijšova veidotāja Irēna dodas turnejā, uzstājoties nelielajās Ziemeļfrancijas pilsētiņās. Viņas veidotais tēls ir pusmūža sieviete, tērpta maskā. Katru reizi viņa izvēlas brīvprātīgo no auditorijas, kurā iemīlēties un izveidot stabilas attiecības līdz mūža beigām, kas šajā gadījumā ir tikai izrādes beigas.

Francijas Kinoakadēmijas «Cēzara» balva Jolantai Moro par labāko aktrisi un balva Jolantai Moro un Vimam Vilēram par režisoru kino debiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu