Rīgā aplaupa bankas filiāli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pirmdien pagaidām neidentificēts vīrietis, pielietojot šaujamieroci, Rīgā aplaupījis bankas filiāli.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, šodien AS «PrivatBank» filiālē Mārupes ielā iegāja kāds vīrietis un, izšaujot ar pistolei līdzīgu priekšmetu, piespieda bankas darbinieci atdot naudu. Pēc sākotnējās informācijas, uzbrucējs nolaupīja aptuveni 3000 latu.

Policijas pārstāvji pagaidām nekādu informāciju par laupīšanu nesniedz.

Kā ziņots, «PrivatBank» koncerna zaudējumi pagājušajā gadā sasnieguši 15,73 miljonus latu, liecina uzņēmuma neauditētais finanšu pārskats «NASDAQ OMX Riga» biržā. Auditētā peļņa 2008.gadā bija 30 000 latu.

«PrivatBank» aktīvi 2009.gada beigās sasnieguši 180,737 miljonus latu, bet vēl gadu iepriekš bankas aktīvi bija 181,713 miljoni latu.

«PrivatBank» ir 13 filiāles un deviņas norēķinu grupas Latvijā. Vidēji bankā pērn bija nodarbināti 330 cilvēki. Darbinieku skaits, salīdzinot ar 2008.gadu, pērn bija samazinājies par 103.

«PrivatBank» koncernā ietilpst arī meitasuzņēmumi SIA «PrivatLīzings», SIA «PrivatConsulting» un SIA «Amber Real».

«PrivatBank», iepriekš «Paritate Banka», tika dibināta 1992.gadā un ir viena no vecākajām bankām Latvijā.

Kopš 2002.gada «PrivatBank» galvenā akcionāre ir Ukrainas lielākā banka «PrivatBank», kurai pieder 95,7% akciju. «PrivatBank» ir universāla komercbanka un piedāvā plašu banku pakalpojumu klāstu fiziskām un juridiskām personām, tostarp noguldījumus, kreditēšanu, skaidras naudas norēķinus, valūtu apmaiņu un citus bankas pakalpojumus.

Bankas akcijas tiek kotētas «NASDAQ OMX Riga» Otrajā sarakstā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, iepriekš bankas laupīšana Latvijā notikusi 2008.gada oktobrī, kad tika aplaupīta «Swedbank» norēķinu grupa Ogrē. 2005.gada novembrī tika aplaupīta «Latvijas Krājbankas» Ķekavas filiāle. Savukārt 2004.gada februārī notika ielaušanās «SEB Unibankas» filiālē Rīgā, Vaļņu ielā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu