Sastāvdaļas
200 g rīsu
4-6 cieti vārītas olas
250 g neattīrītu garneļu
3 plānās šķēlēs sagriezti sīpoli
75 ml sakapātu diļļu
200 g kūpināta šķiņķa
Rīsu salāti ar olām un šķiņķi
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mērcei
30 ml sinepju sēklu
30-50 g Dansukker «Farīna» cukura
10 ml 12% etiķa
15 ml eļļas
1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
10 g miltu
200 ml dārzeņu buljona
200 ml saldā krējuma
Sāls, pipari
Pagatavošana
Rīsus izvāra. Olas un garneles izloba. Olas gareniski pārgriež uz pusēm. Šķiņķi sagriež šķēlītēs.
Sinepju sēklas saspaida un samaisa ar «Farīna» cukuru un etiķi. Uzkarsē eļļu un mazliet apcep ķiplokus. Piemaisa miltus, pievieno dārzeņu buljonu un saldo krējumu un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes. Pievieno sinepju maisījumu un pēc garšas – sāli un piparus.
Rīsus samaisa ar garnelēm, dillēm un sīpoliem. Liek šķīvī, pārlej ar mērci un dekorē ar olu pusītēm. Pasniedz ar šķiņķi.