Noskaidroti Latvijas labākie būvinženieri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš, «Apollo»

Šodien svinīgā pasākumā tika godināti žurnāla «Latvijas būvniecība» organizētā konkursa «Gada būvinženieris Latvijā 2009» laureāti. Konkurss notiek jau otro gadu pēc kārtas, šogad tas tiek rīkots sadarbībā ar Latvijas Būvinženieru savienību un kompānijām «Knauf», «Caparol», «Sakret» un «Ramirent», portālu «Apollo» informēja žurnāla «Latvijas būvniecība» galvenā redaktore Lana Jūra.

Konkursā «Gada būvinženieris Latvijā 2009» piedalīties varēja personas, kas strādājušas būvobjektos, kuri 2009. gadā atradās celtniecības procesā vai bija nodoti ekspluatācijā. Pretendenti tika vērtēti četrās nominācijās. Nominācijā «Gada projekta vadītājs Latvijā 2009» un «Gada būvdarbu vadītājs Latvijā 2009» varēja startēt Latvijā strādājoši būvinženieri ar inženiera darba pieredzi ne mazāku par pieciem gadiem. Pretendentiem uz titulu «Gada jaunais būvinženieris Latvijā 2009» bija noteikta divu līdz piecu gadu darba pieredze, savukārt pretendentiem uz titulu «Gada inženieris - projektētājs Latvijā 2009» bija nepieciešams vismaz piecu gadu stāžam konstruktora darbā.

Pretendentus konkursam varēja nominēt tikai trešā puse - būvfirmas, darba devēji, projektu pasūtītāji, par pretendentu darbību informēti un zinoši Latvijas iedzīvotāji, pilsētu un pašvaldību pārstāvji, uzņēmēju organizāciju pārstāvji, juridiskas, kā arī fiziskas personas, kas nav pretendenta pirmās pakāpes radinieki.

Konkursa pretendentus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija 14 būvniecības nozarē pazīstami eksperti, sabiedrisko organizāciju, mediju un citu jomu pārstāvji: Mārtiņš Straume (Latvijas Būvinženieru savienība); Viktors Puriņš (Latvijas Būvnieku asociācija); Tālis Straume (AS «Ceļuprojekts»); Pēteris Dzirkals (SIA «LEC»); Guntars Maļina (Latvijas Inženierkonsultantu asociācija); Leonīds Jākobsons (Latvijas Būvmateriālu ražotāju asociācija); Ārijs Videvuds Lapsa (Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Betona savienība); Juris Grīnvalds (SIA «Sakret»); Mārīte Šperberga (Latvijas Būvinženieru savienība); Vija Gēme (būvinženiere, Vides Ministrijas valsts sekretāra vietniece, Investīciju departamenta direktore), Beāta Johansone (SIA «Caparol»), Ineta Geipele (RTU Inženierekonomikas un vadības fakultāte), Oskars Rudzītis (SIA «Knauf»), Lana Jūra (žurnāls «Latvijas Būvniecība»).

Konkursa «Gada būvinženieris Latvijā 2008» rezultāti:

Nominācija «Gada projekta vadītājs Latvijā 2009»

Laureāts:

Jānis Doniņš, SIA «Merks»

Atzinības balvas:

Ivo Brālēns, SIA «Merks»

Valdis Koks, SIA «Re&Re»

Nominācija «Gada būvdarbu vadītājs Latvijā 2009»

Laureāts:

Maksims Momots, SIA «Merks»

Atzinības balvas:

Aleksandrs Bass, SIA «Skonto būve»

Dmitrijs Jansons, SIA «Merks»

Nominācija «Gada inženieris-projektētājs Latvijā 2009»

Laureāts:

Igors Smirnovs, SIA «ECB Consult»

Atzinības balvas:

Didzis Žīgurs, SIA «BKB»

Jānis Apse, SIA «Constructus»

Nominācija «Gada jaunais būvinženieris Latvijā 2009»

Laureāts:

Deniss Šavraks, SIA «MDK Konstruktori»

Atzinības balvas:

Jurijs Gruduls, SIA «Projekts 3»

Artūrs Ščurs, SIA «Jurēvičs un partneri».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu