Džeimss Kamerons kritizē filmu pārveidošanu 3D formātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Filmas «Avatars» režisors Džeimss Kamerons kritizējis veidu, kā daudzas divu dimensiju (2D) formātā uzņemtas filmas tiek pārveidotas trīsdimensiju (3D) formātā.

Kamerons norāda, ka filmas uzņemšana 3D garantē labāku kvalitāti nekā pārveide no 2D uz 3D. Viņaprāt, režisoriem «tagad vajadzētu klauvēt pie studiju durvīm, paužot vēlmi uzņemt filmas 3D».

Režisors, kura 3D uzņemtā filma «Avatars» ieguva vairākas «Oskara» balvas, arī paudis bažas, ka skatītāju apetīte pēc 3D filmām drīzumā var mazināties.

Kamerons uzskata, ka filmu veidotāji cieš no tā, ka mūziku pasūta studijas. «Problēmu rada tas, ka šos lēmumus būtu jāpieņem režisoriem, tie nebūtu jāpieņem studijām, jo studijas vislabprātāk upurē kvalitāti zemāku izmaksu labā,» sacīja režisors.

Vienlaikus Kamerons arī atzinis, ka plāno pārveidot 3D formātā savu 1997.gada filmu «Titāniks», tomēr tas neesot gluži tas pats, ko viņš kritizē, jo režisors plānojot šim procesam «veltīt laiku», nevis «pavirši pārformatēt».

«Avatars» guva fantastiskus kases ieņēmumus un tiek uzskatīta par visu laiku dārgāko filmu, kuras budžets sasniedza vismaz 300 miljonus dolāru.

Pēc Tima Bērtona filmas «Alice in Wonderland» («Alise Brīnumzemē») 3D versijas panākumiem, kaut arī filma sākotnēji tika uzņemta 2D un tikai pēc tam pārveidota, kinostudijas gatavojas pārveidot arī citas filmas.

Tiek ziņots, ka «Clash of the Titans» tiks uzreiz izlaista kā 3D filma.

Pēc «Alice in Wonderland» izlaišanas Bērtons par pārveidi 3D formātā izteicās, ka šeit vairāk ir jārunā par tehniku, nevis procesu. «Ar visām šīm iekārtām var izveidot labu 3D, sliktu 3D, labus pārveidojumus un sliktus pārveidojumus,» viņš norāda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu