Saeimas ēka kļuvusi <i>elektrotaupīga</i>

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saeima par trešdaļu samazinājusi izdevumus apgaismojumam
Īstenojot elektroenerģijas taupības pasākumus, Saeimā par 36 procentiem samazinājušās telpu un fasāžu apgaismojuma izmaksas, portālu «Apollo» informēja Saeimas Preses dienests.

Ietaupījums galvenokārt panākts, kvēlspuldzes aizstājot ar kompaktajām fluorescējošajām jeb tā sauktajām ekonomiskajām spuldzēm, kas patērē apmēra piecas reizes mazāk enerģijas un kalpo daudzreiz ilgāk par tradicionālajām spuldzēm.

Saeimas namā - Jēkaba ielā 11 - jau 66 procenti spuldžu nomainīti uz ekonomiskajām, bet kopumā visās Saeimas ēkās uz ekonomiskajām nomainīts 41 procents no gandrīz pieciem tūkstošiem spuldžu.

Lai samazinātu elektroenerģijas patēriņu, jau otro gadu parlamenta ēku fasādes tiek izgaismotas ekonomiskā režīmā. Līdz ar tumsas iestāšanos tiek ieslēgts tikai pats nepieciešamākais fasādes apgaismojums - apmēram ceturtā daļa no pilnas jaudas. Pēc pusnakts fasāžu apgaismojums tiek izslēgts pilnībā, atjaunojot to agri no rīta.

Iesaistoties globālajā akcijā «Zemes stunda», Saeima arī šogad 27.martā plkst.20.30 uz stundu izslēgs visu parlamenta ēku fasāžu apgaismojumu, tādējādi simboliski pievēršot uzmanību klimata pārmaiņām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu