Šķēle vēlēšanās redz vairākus iespējamos TP saraksta līderus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Andris Šķēlē šobrīd redz vairākus partijas biedrus, kas rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās varētu būt starp vēlēšanu sarakstu līderiem.

Šķēle intervijā aģentūrai LETA pieļāva, ka starp iespējamajiem līderiem no TP būs viņš, bijušais reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, Saeimas deputāti Vineta Muižniece un Māris Kučinskis, bijušais tieslietu ministrs Mareks Segliņš. Tāpat esot arī politikā jaunas sejas no uzņēmēju vidus, kuras apliecinājušas vēlmi iesaistīties. Viņu vārdi pagaidām gan netiek nosaukti.

Politiķis gan strikti uzsver, ka patlaban esot pāragri runāt par iespējamām kandidatūrām un sarakstu līderiem, jo nekādi lēmumi un apspriedes par šo tēmu vēl neesot bijušas.

Kā stāstīja Šķēle, skaidrība par politiķu un uzņēmēju apvienības izveidi startam rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās būs aprīlī. Viņš atzina, ka TP šobrīd nopietni izvērtē iespējas veidot un piedalīties jaunā vēlēšanu apvienībā. Uz to spiežot arī reālā dzīve, jo uzņēmēji ir vienīgais avots tam, lai Latvija spētu atdot savus parādus.

Šķēlem šobrīd nepārtraukti ir tikšanās un noritot darbs dažādos formātos, lai kliedētu šaubas uzņēmējiem par valsts pozitīvu virzību un turpmāk politikā tiktu nodrošināts pozitīvs lobijs, ko uzņēmēji arī vēlas redzēt.

Līdz šim ar uzņēmējiem neviens nav konsultējies būtisko lēmumu pieņemšanā, uzskata Šķēle, pēc kura domām, šobrīd uzņēmējus pārstāvošās organizācijas esot varai pārāk labvēlīgas, jo pašas bieži vien saņem finansējumu no valsts.

Šķēle apliecināja, ka pie šādas iespējamas apvienības izveides aktīvi strādājot gan TP, gan LPP/LC. Sarunās iesaistījušās arī vairākas reģionālās partijas, piemēram, partija «Ogres novadam» un Rīgas apriņķa partija.

Tomēr skaidrība par turpmāko virzību būs aprīlī, solīja Šķēle.

Kā ziņots, nākamās nedēļas sākumā Latvijas uzņēmēji plāno nākt klajā ar manifestu par varenu Latviju, iepriekš informēja laikraksts «Diena».

Sabiedrībā pazīstami uzņēmēji šajā dokumentā plāno atspoguļot topošās uzņēmēju kustības iespējamo nosaukumu un mērķi.

Ar manifesta projektu «Par varenu Latviju» iniciatīvas grupa plānojot nākt klajā jau pirmdien, 29.martā. Grupas vadībā ir uzņēmēji Gunārs Ķirsons, Ieva Plaude, Guntis Belēvičs.

Kā atbalstāmu šo iniciatīvu atzinuši LPP/LC līderis Ainars Šlesers un Tautas partijas priekšsēdis Andris Šķēle, paužot gatavību parakstīties zem tās.

Saistībā ar šo manifestu laikraksts min arī tādus uzņēmējus kā Ati Sausnīti, Ivaru Strautiņu, Jāni Nagli, Kirovu Lipmanu, Juri Savicki, Mihailu Uļmanu, Viesturu Koziolu, Jāni Vilnīti un citus, kā arī sabiedrisko attiecību speciālistu Ēriku Stendzenieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu