Aprīlī bērnu pārreģistrācija Rīgas bērnudārzos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inese Lindermane-Dirvena

Lai saglabātu iepriekš pieteikto rindu Rīgas pašvaldības bērnudārzā, vecākiem no 1. līdz 30. aprīlim jāveic ikgadējā bērnu pārreģistrācija, uzņemšanai izglītības iestādē. Šogad pārreģistrācija jāveic pēdējo reizi, jo tuvākajā laikā stāsies spēkā jauni saistošie noteikumi bērnu reģistrācijai Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs.

Dodoties uz pārreģistrāciju, vecākiem jāpaņem līdzi reģistrācijas pieteikums, ko, piesakot bērnu rindā, izsniedza pirmsskolas izglītības iestāde. Šajā pieteikumā tiks izdarīta atzīme par pārreģistrācijas faktu, norādīts datums un iestādes vadītājs vai Valsts izglītības informācijas sistēmas (VIIS) datu bāzes operators ar savu parakstu apliecinās pārreģistrācijas faktu. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) speciālisti uzsver, ka uz pārreģistrāciju jāierodas arī tiem vecākiem, kuri mazuļus rindā uz bērnudārzu ir reģistrējuši šogad, pat marta mēneša beigās.

www.e-skola.lv

RD IKSD atgādina, ka māsas vai brāļa statuss saglabājas tikai tādā gadījumā, ja bērns rindā reģistrēts ne vēlāk kā trīs mēnešus pēc dzimšanas un viņa vecākais brālis vai māsa joprojām apmeklē šo pirmsskolas izglītības iestādi. Ja tas netiek ievērots, tad nevar pretendēt uz priekšrocības statusu.

www.riga.lv

Ja aprīlī netiks veikta pārreģistrācija, tad bērns zaudēs savu rindas kārtas numuru, to paredz Rīgas domes saistošie noteikumi par pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtību Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu