Kā rūpēties par savu «aizmuguri»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunās Veselības sērijas otrais izdevums skaidro, kā rūpēties par savu «aizmuguri» un  ārstēt  muguras sāpes

Daudzi tiecas pēc drošības, stabilitātes un arī draugiem ar «stipru aizmuguri», taču straujajā dzīves ritumā nereti savu «aizmuguri» atstāj novārtā.

Runa nav tikai par emocionālo stabilitāti, pārliecību un rakstura stingrību, bez kā ikviens var kļūt par «cilvēku bez mugurkaula». Runa ir arī par muguru, kas ir sarežģīts mehānisms, kuru ietekmē stress, pārdzīvojumi, dzīvesveids, domāšana, nepareiza darba slodze, stājas defekti, bailes, neapmierinātība, depresija un citi faktori, ar kuriem darbā un ģimenē nākas saskarties ikvienam.

Atbildes uz jautājumiem, kādi ir muguras sāpju cēloņi, kā tos novērst, kā rūpēties par savu «aizmuguri» un ārstēt muguras kaites, atrodamas jaunajā grāmatā «Muguras sāpes».

Muguras sāpes ir otrais jaunās «Veselības sērijas» izdevums. To izdod izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests» sadarbībā ar SIA Euroaptieka.  Veselības sērijā  jau izdota grāmata «Diabēts. Kā apturēt otrā tipa cukura diabētu?»
 
Par grāmatu «Muguras sāpes»

Pētījumi liecina, ka  muguras sāpes bija, ir un tuvākajā nākotnē arī būs viena no kaitēm, par kurām cilvēki sūdzas visbiežāk.

Kā uzver grāmatas autors Dr. Guntis Iļķēns, ikvienam kādreiz ir nācies saskarties ar stiprākām vai vājākām muguras sāpēm, taču bieži vien tām netiek pievērsta uzmanība un novērtētas sekas. Rezultātā var mazināties ierastā dzīves kvalitāte, zust darba spējas, kam seko neskaitāmi ārstu un dziednieku apmeklējumi.

Grāmatas autors uzskata, ka var palīdzēt katram, kurš vēlas, ja ne pilnībā atbrīvoties no muguras sāpēm, tad ievērojami mazināt tās, taču, lai to paveiktu, nepieciešama izpratne par to, kas notiek ar muguru, kā arī vēlēšanās līdzdarboties.

Šajā izdevumā Dr. Guntis Iļķēns par muguras sāpēm stāsta populārzinātniskā valodā.
Grāmatā ir ne tikai teorija, medikamentu un dažādu muguras sāpju ārstēšanas metožu apraksts, bet arī testi, kas palīdz noskaidrot, kā, piemēram, neapmierinātība ar darbu, ģimenes dzīvi, satraukumi vai bailes sasaucas ar kamola sajūtu kaklā, elpas trūkumu, sāpēm mugurā, reiboņiem, smagumu krūtīs u.c.

Grāmatas autors uzdod arī jautājumus, kas rosina noskaidrot nepārtraukta stresa un negatīvas attieksmes cēloņus, kā arī apraksta vingrojumus mugurai un organisma paškontroles metodi (autogēno treniņu), kas ļauj mazināt stresu un sasprindzinājumu muskuļos.

Par grāmatas autoru

Grāmatas Muguras sāpes autors Dr. Guntis Iļķēns ir anesteziologs-reanimatologs Vidzemes slimnīcā, kā arī vada privātpraksi sāpju terapijā Valmierā. Viņš  ir Latvijas Sāpju izpētes un ārstēšanas asociācijas valdes loceklis, Latvijas Anesteziologu-reanimatologu asociācijas biedrs, kā arī Vācijas Sāpju izpētes un ārstēšanas asociācijas biedrs.
Dr. Guntis Iļķēns arī lasa lekcijas ārstiem un farmaceitiem, kā arī ir vairāku grāmatu, brošūru un publikāciju autors.

http://www.lid.lv/lv/katalogs/get/shopcat/0/shopprod/1226/

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu