Tuvākajās dienās ūdens līmenis upēs var celties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai gan pašlaik daudzviet ūdens līmenis upēs pazeminās, tuvākajās dienās lietus ietekmē gaidāma ūdens līmeņu paaugstināšanās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra jaunākā informācija.

Kurzemes upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminās, taču tas turpina paaugstināties Irbē.

Arī Gaujas augštecē, Salacā pie Lagastes, Lielajā Juglā, Dubnā pie Sīļiem, Ošā, Aiviekstē pie Aiviekstes HES, Ogres lejtecē ūdens līmenis pazeminās. Bet Gaujā no Valmieras līdz Carnikavai, Vaidavā, Tirzā, Amatā, Rūjā, Sedā, Pedzedzē, Rēzeknē, Dubnā pie Višķiem un Salacā pie Mazsalacas ūdens līmeņi paaugstinās.

Hidrologi arī ziņo, ka Daugavas augštecē Krievijā ūdens līmenis paaugstinās lēni un tur ledus pacelts, pie Veļižas un Suražas ledus trešdienas rītā sakustējies.

Ūdens līmeņi paaugstinās sākot no Daugavas augšteces līdz Jēkabpilij pārsvarā ar intensitāti no 10 līdz 36 centimetriem diennaktī, straujāka ūdens līmeņa celšanās bijusi pie Suražas un Vitebskas, kur ūdens līmenis paaugstinājies par 83 – 90 centimetriem diennaktī.

Pļaviņās turpmākajā laikā saglabāsies augsts ūdens līmenis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu