Atļaus astes apgriešanu, bet aizliedz mājās turēt čūskas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Saeima vakar galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz turpmāk dot tiesības praktizējošam veterinārārstam atļaut izdarīt astes apgriešanu vairāku suņu šķirnēm.

Astes drīkstēs apgriezt asspalvainajiem un gludspalvainajiem foksterjeriem, krievu medību spanieliem, vācu asspalvainajiem un īsspalvainajiem putnusuņiem, vācu medību terjeriem un Velsas terjeriem.

Pašlaik likumā ir aizliegta jebkāda dzīvnieku izskatu pārveidojoša operācija, taču atbildīgā Saeimas komisija, uzklausot ekspertus, radīja izņēmumu, jo nereti medību suņiem astes tiek smagi traumētas.

Likuma grozījumos turpmāk paredzēts aizliegts piedalīties sacensībās, izsolēs un tirgos, kā arī demonstrēt publiskā izstādē mājas dzīvnieku, kam veikta izskatu pārveidojoša operācija, izņemot dzīvnieku, kuram šīs operācijas nepieciešamību apliecina praktizējošs veterinārārsts, kā arī iepriekš minēto šķirņu suņiem, kuriem atļauta astes apgriešana.

Turpmāk mājās tiks aizliegts turēt čūskas. Likumā tika noteikts, ka savvaļas indīgos un plēsīgos dzīvniekus, primātus, jūras zīdītājus, kā arī dzīvniekus, kuri jābaro ar dzīviem siltasiņu dzīvniekiem, aizliegts turēt kā mājas (istabas) dzīvniekus.

Saeima šodien noraidīja 12 deputātu iesniegtos priekšlikumus grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā. Deputāti no dažādām Saeimā pārstāvētām partijām vēlējās aizliegt pagājušajā gadā Saeimā steidzamības kārtā atļauto lopu kaušanu pēc islāma tradīcijām, tā saukto košera metodi, kad lopam notecina asinis, to neapdullinot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu