Identificēta otra Maskavas metro spridzinātāja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Maskavas metro spridzinātāju fotogrāfijās atpazīta otra uzbrucēja, kas, atbilstoši viņas vecāku stāstītajam, bijusi 28 gadus veca datorzinātņu studente Mariama Šaripova, svētdien raksta izdevums «Novaya Gazeta».

«Mēs ar sievu nekavējoties atpazinām mūsu meitu Mariamu,» atzina Dagestānas iedzīvotājs Rasuls Magmedovs.

Vecāki savu meitu pēdējo reizi redzējuši 28.martā, dienu pirms asiņainajiem teroraktiem, kad Mariama kopā ar savu māti devusies uz tirgu Dagestānas galvaspilsētā Mahačkalā. Mariama teikusi, ka pirms došanās uz mājām vēl vēlas apciemot kādu draugu. Kopš tā brīža viņa vairs nav manīta.

Internetā publiskotajā fotogrāfijā Mariamai bija tā pati sarkanā šalle, kas viņai bija ap kaklu 28.martā, stāsta Mariamas tēvs.

Vecāki jaunās sievietes uzvedībā nav manījuši neko neparastu.

Lai gan viņu savu meitu raksturo kā ļoti uzcītīgu un kārtīgu, jau 4.martā Krievijas tiesībsargājošās iestādes viņas tēvu informējušas, ka meita apprecējusies ar teroristu līderi. «Es savai meitai jautāju, vai tā ir patiesība, bet viņa atbildēja, ka viņai nav nekādas saistības ar pretošanās kustību un viņa nekad neprecētos bez manas piekrišanas.«

Kā LETA jau ziņoja, kā pirmā no spridzinātājām tika atpazīta 17 gadus vecā Dženneta Abdurahmanova no Dagestānas, kas saskaņā ar izmeklēšanas informāciju uzspridzinājās metro stacijā «Kultūras parks».

Abdurahmanova bija 2009.gadā nogalinātā Dagestānas islāmistu kaujinieka Umalata Magomedova atraitne.

Jau ziņots, ka agrā 29.marta rītā Krievijas galvaspilsētā Maskavā divās cilvēku pārpilnās metro stacijās - «Lubjanka» un «Kultūras parks» - nogranda sprādzieni, laupot dzīvību 40 cilvēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu