Par uzbrukšanu bērnam suņa saimniekam piespriež sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas tiesa šodien lietā par suņa uzbrukumu bērnam piesprieda apsūdzētajam suņa saimniekam Andrim Kaju 80 stundu piespiedu darbu, par labu cietušajam prasot piedzīt 123,95 latu materiālā kaitējuma kompensāciju un 2000 latu morālā kaitējuma kompensāciju.

Tiesa prasa Kaju atlīdzināt cietušajam arī tiesāšanās izdevumus - 177 latus,  informēja Liepājas tiesas tiesneša palīdze Velga Lūka.

Kaju atzīts par vainīgu pēc Krimināllikuma 230'1.panta 1.daļas par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts viegls vai vidēja smaguma miesas bojājums. Pēc šī panta varēja piespriest brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 20 minimālajām mēnešalgām.

Šodien tiesa nolasīja saīsināto spriedumu, pilnais sprieduma teksts būs pieejams pēc 21.aprīļa, un pēc tam desmit dienu laikā spriedumu būs iespējams pārsūdzēt.

Jau ziņots, ka Kaju suns uzbruka 2001.gadā dzimušai meitenītei, viņu savainojot.

Negadījums notika 2008.gada vasarā, kad Kaju bija aizbraucis uz laukiem, bet viņa suns, kurš bijis piesiets, norāvies, izskrējis uz ielas un uzbrucis pirmajam pretimnācējam - sešus gadus vecai meitenītei, kurai suņa kodienu dēļ bojāti galvas mīkstie audi, pakauša daļā norauta āda ar matiem, cietusi arī auss.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu