Šovasar plānots veikt remontdarbus vismaz 160 pašvaldības objektos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Izglītības iestāžu remonti un rekonstrukcija šogad ir viena no prioritātēm, šim mērķim tiks atvēlēta lielākā investīciju daļa», pēc tikšanās ar skolu direktoriem, pedagogiem un bērnu vecākiem, atzīmēja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļa.

«Šovasar plānots veikt dažādus remontdarbus vismaz 160 pašvaldības īpašumu objektos - gan skolās, bērnudārzos, gan kultūras un veselības iestādēs», pēc vairāku skolu apmeklējuma informēja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks.

Saskaņā ar Īpašuma departamenta apkopoto informāciju, kas iegūta, apsekojot visu pašvaldības izglītības objektu tehnisko stāvokli, kā arī departamentā saņemtajiem iestāžu vadītāju iesniegumiem par tajās nepieciešamajiem remontdarbiem, sagatavots darbu plāns vasaras periodā veicamajiem remontdarbiem. Vairākās Rīgas skolās un bērnudārzos pēc bargās ziemas vajadzīgs jumtu remontu, daļā Rīgas pašvaldības skolu un veselības iestāžu jāmaina nolietojušies inženiertīkli, īpaši ūdensvada un kanalizācijas sistēmas, nepieciešams veikt sporta zāļu un aktu zāļu remontu, visbiežāk būtu jāmaina zāļu grīdas segumi. Lai samazinātu siltumenerģijas patēriņu un ar to saistītās izmaksas pašvaldības izglītības iestādēs, jāturpina arī iesāktos energoefektivitātes ēku fasāžu siltināšanai. Savukārt lai efektīvāk un lietderīgāk izmantotu pašvaldības īpašumu, šovasar plānots veikt arī atsevišķu iestāžu telpu pārplānošanu, pielāgojot tās, piemēram, interešu izglītības iestāžu vajadzībām. Bērnudārzos nepieciešamie remontdarbi šogad visvairāk saistīti ar teritorijas labiekārtošanu – daļā Rīgas pirmsskolas izglītības iestāžu jāmaina rotaļu ierīces, jāatjauno nojumes, kā arī jāuzstāda jauns žogs.

Strādājot pie 2010.gada vasaras periodā veicamo pašvaldības iestāžu ēku remontdarbu plāna sagatavošanas, tuvāko mēnešu laikā, lai apsekotu īpašuma objektu tehnisko stāvokli un noteiktu nepieciešamo darbu apjomus, Rīgas domes vadība iecerējusi apmeklēt vairākas pašvaldības skolas, bērnudārzus un kultūras iestādes. Vakar Ušakovs, Ameriks kopā ar Īpašuma departamenta pārstāvjiem apmeklēja Rīgas 51.vidusskolu Maskavas ielā 262, Rīgas Universālo vidusskolu Maskavas ielā 273 un Anniņmuižas vidusskolu Kleistu ielā 14, kur iepazinās ar skolu tehnisko stāvokli un sprieda par nepieciešamajiem ieguldījumiem skolu ēku sakārtošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu