Strādājošām mātēm neatliek laika regulāri paēst

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Kā liecina jauns Lielbritānijā veikts pētījums, strādājošās mātes pirms darba pavada aptuveni trīs stundas, veicot mājas darbus, šādā veidā sadedzinot tik daudz kaloriju, cik stundu garš velobrauciens, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Sešas no desmit sievietēm sāk savu dienu septiņos no rīta un var atlaist elpu tikai ap plkst.23, kad viņas dodas gulēt.

Neskatoties uz saspringto dienas grafiku, kurā ietilpst gan darbs birojā, gan apģērba gludināšana, gan ēdiena gatavošana un trauku mazgāšana, ceturtdaļa no strādājošajām mātēm regulāri neēd brokastis, 59% no rīta notiesā kaut ko piecās minūtēs, bet trešdaļa nemaz nepiesēž. Kā liecina pētījums, ko pasūtīja Lielbritānijas maizes «Hovis» ražotājs, lai varētu izturēt līdz pusdienām, 44% māšu ēd tādus neveselīgus našķus kā čipsus un bulciņas.

«Ja vidusmēra mamma strādā vēl trīs stundas pirms darba, veselīgas un sātīgas brokastis ir vēl jo svarīgākas,» norādīja dietoloģe Lindsija Ormonda. «Neēdot brokastis, viņas visdrīzāk našķēsies ar kaut ko neveselīgu, lai tikai uzturētu darba sparu.»

Pētījums veikts pirms «Hovis» Pilngraudu brokastu nedēļas, kas sākas 12.aprīlī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu