«Telšu pilsētiņa» varētu beigt eksistenci 1. maijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Telšu pilsētiņa» iepretim Ministru kabinetam, iespējams, beigs savu eksistenci 1. maijā. Patlaban tā atgādina sabrukušu impēriju, vēstī laikraksts «Neatkarīgā Rīta Avīze».

Šobrīd pilsētiņā atlikušas vien divas teltis, pavards un malkas strēķītis. Sniega zārki nokusuši, nojumi un plakātus no koku stumbriem nopūtis vējš, bet cilvēki izčibējuši. 

«Ir, ir vilšanās sajūta,» saka teoloģijas students Jānis, kurš komūnā nodzīvojis četrus mēnešus. «Visu laiku gribēju iet prom. Atliku, atliku, beigās nolēmu, ka telti savākšu tad, kad būs plus desmit grādi, jo cerēju, ka tad gan te būs cilvēku ka biezs. Ziemā taču daudziem par apkuri parādi saradās, joprojām met cilvēkus no dzīvokļiem ārā, bet redzi, ka šurp neviens nenāk,» nopūšas Jānis.

Iepriekš «telšu pilsētiņai» solījusi pievienoties arī kāda aktīvistu grupiņa no Ventspils taču esot maza cerība, ka viņi ieradīsies.

Jānis pa dienu mācās teoloģijas fakultātē un strādā Sporta muzejā, bet vakaros atgriežas alejā.

Sociologs, Latvijas faktu vadītājs Aivars Freimanis laikrakstam norādījis, ka protesta akcija nedz politiķiem, nedz sabiedrībai neko nav iemācījusi.

 
 
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu