«Aerodium» rīko bērnu vasaras nometni «Spēkaruksis»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šā gada vasarā jau otro gadu pēc kārtas sadarbībā ar «Aerodium» un Latvijas gumijlēcēju klubu tiek rīkota labākā un piedzīvojumiem bagātākā bērnu vasaras nometni «Spēkrauksis», kurā aicināti piedalīties bērni vecumā no 7 līdz 14 gadiem.

Organizatori nāk ar devīzi – «Viss ir iespējams, tikai jānotic saviem spēkiem!» Viņi ir pārliecināti, ka optimisms un radošs gars ir tas, kas brīžiem pietrūkst mūsu tautai, lai būtu sekmīgi. Tāpēc vēlas šo ideju nodot bērniem, jo bērni būs tie, kuri veidos Latvijas nākotni. Nometne tiek rīkota arī ar labdarības ievirzi, jo katrs desmitais nometnes dalībnieks ir bārenis, kurš bez maksas var piedalīties nometnē un gūt neaizmirstamus iespaidus vēl ilgam laikam. Palīdzēt taču ir tik vienkārši!

Lai atrautu bērnus no ierastās, neveselīgās un datorizētās vides, organizatori radījuši nometni, kuras dalībnieki lidos vēja tunelī «Aerodium», vairos spēkus un izturību piedzīvojumu parkā «Tarzāns», attīstīs veiklību piepūšamajās atrakcijās (arī ūdens atrakcijās), skatīs pilsētu no putna lidojuma gaisa trošu vagoniņā, piedalīsies noslēpumainos pārgājienos un neaizmirstamās ballītēs, iegūs daudz draugu, būvēs plostus un darinās tērpus, vairāk iepazīs dabu un iegūs zināšanas, kā pārvarēt nestandarta apstākļus. Nometnes dalībnieki dzīvos karaliskos apartamentos pašā Ungura ezera krastā.

«Spekaruksis» tiek rīkots jau otro gadu. Pagājušajā vasarā optimisms un radošais gars tika veicināts vairāk kā divsimt bērnos, kuri ar pašām labākajām atmiņām nometni atceras vēl šobrīd. Arī bērnu vecāki ir sajūsmā par nometnes organizatorisko darbu, kā arī par bērnu patieso prieku par nometni. Nometnes dalībnieka māmiņa Jolanta Borīte stāsta: «Apsveicams ir nometnes rīkotāju papildus izvirzītais mērķis - iesaistīt nometnē arī bērnu nama bērnus. Mūsdienu apstākļos ir tik svarīgi, ka es kā vecāks varu dot iespēju nometnē piedalīties arī tiem bērniem, kuri citādāk to nevarētu. Mans jaunākais dēls piedalījās vienā no četrām nometnēm. Es kā mamma varu tikai apbrīnot, ka jauni cilvēki var sarūpēt bērniem šādus piedzīvojumus un pārsteigumus. Apbrīnojama ir viņu spēja tikt galā arī ar nopietnām psiholoģiska rakstura problēmām, kas patiesībā būtu pa spēkam tikai pieredzējušam psihologam. Patīkami pārsteidza arī sadarbība ar vecākiem, piemēram, īpašā attieksme, vecākus sagaidot ar kūku. It kā sīkums, bet tomēr patīkami. Arī nometnes vadītāju sarūpētās balvas un atzinības, piemēram draudzīgākajam vai kārtīgākajam nometnes dalībniekam, nevis ātrākajam vai pirmajam, bija veicinošas un apsveicamas. Es patiesi apbrīnoju nometnes rīkotāju prasmi».

SIA «Aerodium» valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns: «Radot šo nometni, mūsu mērķis bija parādīt bērniem citādu, piedzīvojumiem bagātu pasauli. Kā dzied Gustavo: «Vārdi māca, bet piemēri aizrauj!» tāpēc esam radījuši interesantu un aizraujošu vidi, kur dzīvei noderīgas atziņas bērni iegūst spēļu un sacensību formā. Tā ir valoda, ko viņi saprot un grib dzirdēt. Ļoti ceram, ka mūsu nometne šiem bērniem palīdzēs būt sportiskiem optimistiem un gūt dzīvē panākumus.»

Šobrīd nometnei atvērtie datumi ir:

  • 13. – 20. jūnijs,
  • 27. jūnijs – 4. jūlijs,
  • 11. – 18. jūlijs,
  • 18. – 25. jūlijs,
  • 8. – 15. augusts.

Nometnes programma atšķirīga katru nedēļu. Ja dalībnieks tiek pieteiks uz divām nometnēm, tas saņem atlaidi, kā arī atlaide tiek piemērota, ja no ģimenes piedalās vairāki bērni.

Vairāk informācijas: «spekaruksis.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu