Obama izklāstījis savas idejas par Marsa iekarošanu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

ASV prezidents Baraks Obama izteicies, ka līdz šī gadsimta 30. gadiem ir jābūt iespējamam nosūtīt astronautus uz Marsu tā, lai viņi pēc tam varētu atgriezties atpakaļ uz Zemi.

Savas idejas par kosmosa iekarošanu viņš ir izklāstījis uzrunā Kenedija kosmosa centrā Floridā. Viņš izklāstīja valsts kosmosa politikas jaunās vadlīnijas, ziņo BBC.

Prezidents teica, ka Nacionālajai Aeronautikas un kosmosa stacijai tiek piešķirts gan papildus finansējums nākamajiem pieciem gadiem, gan nopietni izaicinājumi.

«Mēs sagaidām, ka līdz 2025. gadam tiks radīts jauns kosmosa kuģis, kas atļautu mums sūtīt cilvēkus pirmajās misijās, kas ir tālākas par Mēnesi,» sacīja Obama. «Un mēs sāksim. Mēs sāksim ar astronautu sūtīšanu uz asteroīdu, un tas notiks pirmo reizi vēsturē.»

«Līdz 30. gadu vidum, domāju, ka varēsim nosūtīt cilvēkus uz Marsa orbītu un nogādāt viņus mājās. Pēc tam būs arī nolaišanās uz Marsu. Esmu iecerējis būt tuvumā un to redzēt,» teica ASV prezidents.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu