Trīs jaunas potes bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna uzņēmums

Potēt vai nepotēt bērnu? Kuras potes ir svarīgākās, kā izvēlēties? Veselības ministrija vakcinācijas valsts programmu papildinājusi ar trim jaunām potēm. Tās bija pieejamas līdz šim, bet daudzi vecāki tās nevarēja atļauties, jo par potēm bija jāmaksā.

«Veselības ministrija imunizācijas valsts programmu papildinājusi ar trim jaunām bezmaksas vakcīnām. No šā gada 1. janvāra sākta divus mēnešus vecu zīdaiņu obligāta vakcinācija pret pneimokoku infekciju. Atkārtotas potes mazuļi saņems četru un sešu mēnešu vecumā, bet revakcināciju – līdz pusotra gada vecumam. 1. septembrī Latvijā sāks divpadsmitgadīgo meiteņu vakcināciju pret cilvēka papilomas vīrusu (HPV), kas var izraisīt dzemdes kakla vēzi. 2011. gada 1. janvārī mazuļi no divu mēnešu vecuma saņems valsts apmaksātu poti pret rotavīrusa infekciju.

Tomēr mediķu vidū attieksme pret vakcīnām nav viennozīmīga, piemēram, iebildumi pret HPV poti – tā ir dārga, klīniski maz izpētīta, tādēļ nav skaidri zināms, kā ietekmēs meiteņu organismu. Katra pote ir arī papildu slogs bērnu imūnajai sistēmai. », raksta «Latvijas Avīze».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu