Nepieciešams:
250 g vārītu turku zirņu (var izmantot konservētus)
5 ēdamkarotes sezama sēklu ( var izmantot sezama sēklu pastu tahini)
divu citronu sula
100 miligrami olīveļļas
3 ķiploku daiviņas
sāls
Humuss
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas saliek blenderī, pielej 50 ml šķidruma, kur zirņi vārījušies (konservu šķidrumu, ja izmanto konservētus zirņus). Visu sakuļ blenderī viendabīgā, gludā masā. Ēd ar lavašu. Lai labi garšo!