Brokastu pārslu bļodiņā tikpat daudz cukura kā šokolādes kūkā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Jauns Lielbritānijā veikts pētījums liecina, ka brokastu pārslu bļodā ir tikpat daudz cukura un sāls kā ievārījuma virtulī vai šokolādes kūkas gabalā, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Analizējot vairākas populāras brokastu pārslas, kas tiek reklamētas kā barojošas, atklājies, ka vairumā gadījumu viena bļoda pārslu satur vairāk nekā ceturtdaļu pieaugušajiem rekomendējamās cukura dienas devas. Daudzās brokastu pārslās ir arī augsts sāls saturs. Tā, piemēram, «Kellogg’s Crunchy Nut» brokastu pārslu 40 gramu porcijā ir 13,6 grami cukura un 0,5 grami sāls, savukārt «Nestle Cheerios» pārslu porcijā ir 8,6 grami cukura un 0,5 sāls, noskaidroja cenu salīdzināšanas vietne «MySupermarket.co.uk».

Salīdzinājumam, vienā virtulī ar ievārījumu ir 8,6 grami cukura, savukārt šokolādes kūkas «McVities Chocolate» gabaliņā ir 5,4 grami cukura.

Arī tādās brokastu pārslās «Nestle Shreddies», «Weetabix Minis Chocholate Crisp», «Kelloggs’s Special K», » Kelloggs’s Corn Flakes», «Kelloggs’ Rice Crispies» un «Kelloggs’s Coco Pops» atrasts vairāk cukura un sāls nekā daudzos saldos našķos.

Kā norādīja vietnes «MySupermarket.co.uk» pārstāvis Džonijs Stīls, pircējiem nereti šķiet, ka viņi izvēlas veselīgas pārslas, jo ražotāji rada iespaidu, ka tās patiešām tādas ir. «Kā ar jebkuru citu produktu, pircējiem ir jāpārliecinās, ka tie ir izlasījuši informāciju par produkta uzturvērtību uz iepakojuma, lai saprastu, kas tajā atrodas, pretējā gadījumā viņi var nejauši patērēt vairāk cukura nekā plānojuši.«

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu