Kā pagarināt sievietes mūžu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Amerikāņu zinātnieki izsecinājuši vienkāršu formulu, kā pagarināt sievietes mūžu – izrādās, ka pietiek ar vienkāršu atvainošanos un «grēku nožēlu», ja daiļā dzimuma pārstāve tikusi aizskarta vai apmānīta.

Frāze «Es esmu vainīgs, piedod man» sievietes organismā rada ko līdzīgu atveseļošanās efektam: pulss un asinsspiediens atgriežas pie normas par 20% ātrāk, nekā tad, ja šī frāze netiek izteikta. Kas interesanti, vīriešiem šis pats solis rada tieši pretēju efektu: pāridarītāja vainas atzīšana viņus tikai nokaitina vēl vairāk, raksta «The Daily Mail».

Saskaņā ar zinātnieku secinājumiem, sievietes daudz mazāk cieš no stresa, un tām pazeminās saslimšanu ar sirds slimībām risks, ja tās laikā saņem atvainošanās.  Pie šādiem secinājumiem tika nonākts eksperimenta gaitā, kurā piedalījās 29 vīrieši un 59 sievietes. Katram no viņiem tika izsniegts matemātikas uzdevums un dotas piecas minūtes tā atrisināšanai. Tomēr divas minūtes vēlāk diezgan asā tonī no eksperimenta dalībniekiem pieprasīja paātrināt aprēķinus. Šāda iejaukšanās atkārtojās vēl divas reizes līdz izziņoto piecu minūšu notecēšanai.
Pēc tam katram tika paziņots apmēram sekojošais: «Ir pilnīgi acīmredzami, ka jūs nekam nederat!». Bet vēl divās minūtēs vēlāk pusei abu dzimumu eksperimenta dalībnieku tika sniegtas oficiālas atvainošanās ļoti pieklājīgā formā, kamēr otra puse palika bez atvainošanās. Visu šo laiku eksperimenta dalībniekiem mērīja diastolisko (tā dēvēto «apakšējo») spiedienu.
Rezultāti parādīja, ka sievietēm, kuras saņēma atvainošanās, spiediens un pulss atgriezās normālā stāvoklī par 20% ātrāk, nekā tām, kuras tā arī nesagaidīja šos vārdus. Vīriešiem situācija bija diametrāli pretēja – tiem, kuri saņēma atvainošanās, «atjaunošanās» notika par 20% lēnāk.

Kā dod mājienu avīze, šis pētījums kā minimums var dot labumu laulātajiem pāriem - bruņojoties ar šīm zināšanām, vīri var ar lieliem panākumiem mierināt savas sievas un pretēji.

«The Daily Mail» - Say sorry to your wife - it may help her live longer, according to scientists

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu