Gribi tvirtu dibenu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: scanpix/REUTERS

Dibena forma un lielums ir problēma daudzām. Vai ir kādi speciāli vingrojumi, lai iegūtu sievišķīgāku dibenu?

Izrādās, ka tieši dibens ir tā ķermeņa daļa, kas visbiežāk neapmierina sievietes. Iespējami vairāki risinājumi. Visbiežāk problēmas rodas pēc 40 gadu vecuma. Ja sieviete nav fiziski aktīva, dibens nokarājas, zūd muskuļu tonuss — ar visām no tā izrietošajām sekām. Taču reizēm arī jaunas un slaidas meitenes var būt neapmierinātas ar dibena formu.

Ja meitene apmeklē trenažieru zāli, būtu labi konsultēties ar treneri par body toning un ABL nodarbībām, kas nozīmē: A — vēders (abdomen), B — dibens (bottom), L — kājas (legs). Tās ir speciālas nodarbības, kurās pastiprināti tiek trenēta tieši sēžas muskulatūra. Ja apmeklē vispārējas nodarbības trenažieru zālē, lai mainītu sēžas muskulatūras formu un lai dibens kļūtu sievišķīgāks, papildus var veikt daudz vingrinājumu, ko var izpildīt tikai ar savu spēku vai ar nelielām svara hantelēm.

Vienkārši vingrojumi

Viens no vienkāršākajiem vingrinājumiem — guļus uz muguras, pēdas pie grīdas, kājas saliektas ceļos. Ja cilvēks ir vidēji trenēts, uz augšstilbiem (kur sākas kājas) novietojam 4–6 kg smagas hanteles vai vingrošanas stieni. Tad izpildām sēžas muskulatūras sasprindzināšanas un atbrīvošanas kustību. Tas ir izometrisks vingrinājums. Vingrojuma laikā mugura netiek atcelta no grīdas. Šādu vingrojumu atkārto 20 reižu lēnā tempā, bez steigas. Pēc tam nedaudz jāatpūšas, jāpastiepj sēžas muskuļi. Vingrojums jāizpilda trijos piegājienos.

Nākamais klasiskais vingrojums sēžas muskulatūrai ir balstā uz ceļiem (à la vache), rokām jābūt saliektām elkoņos arī balstā uz grīdas, viena kāja pacelta, saliekta celī paralēli grīdai. Jāizpilda nelielas amplitūdas šūpojošas kustības virzienā uz augšu, sasprindzinot sēžas muskulatūru. Arī šo vingrinājumu var izpildīt 15–20 reižu ar vienu kāju, pēc tam jāizstiepjas, un tad tas pats jāveic ar otru kāju.

Sēžas muskuļus var stiprināt un pilnveidot arī ar trenažieri, izpildot kāju saliekšanu, guļot uz vēdera.

Vislabāk ir konsultēties ar tiem treneriem, kas strādā aerobikas nodarbībās. Pastāv arī tādas nodarbības, ko sauc aerobika+ABL. Šajās nodarbībās ir nedaudz aerobikas un klāt nāk ABL. Parasti sievietēm šīs ir problēmu zonas. Nodarbības ir piemērotas sievietēm, kuras grib vairāk trenēt šīs muskuļu grupas, jo pastiprināta uzmanība tiek pievērsta sēžas, vēdera un kāju muskulatūrai.  Lai arī problēma būtu tikai kāda ķermeņa daļa, vēlams tomēr trenēt visas muskuļu grupas, jo, trenējot tikai kādu vienu muskuļu grupu, vēlamais efekts var nebūt.

Joprojām spēkā kāpšana pa kāpnēm

Kāpšana pa kāpnēm un arī iešana pret kalnu ļoti labi trenē sēžas muskulatūru. Ja negribas kāpt kalnā vai pa trepēm, trenažieru zālē ir tā saucamie steperi. Tie ir kardiotrenažieri, uz tiem var izpildīt kāpjošas kustības, kas arī labi trenē sēžas muskuļus. Turklāt, darbojoties uz stepera, cilvēks, kam ir ķermeņa masas problēma, var to mazināt. 

Dažreiz sievišķīgākas formas var iegūt, nedaudz pieņemoties svarā. Taču tādā gadījumā jāzina ķermeņa masa, augums, kā arī ķermeņa uzbūve. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu