JL: valsts un ES nauda jāapgūst uzņēmējiem, kuri maksā nodokļus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ēnu ekonomikas apkarošana galvenokārt jābalsta uz motivācijas paaugstināšanu uzņēmēju vidū maksāt nodokļus. Tāpat komersantiem, kuri strādā pēc godīgas biznesa prakses principiem, jāsaņem priekšroka publisko iepirkumu konkursos, eksporta garantiju saņemšanā, kā arī struktūrfondu naudu apguvē, uzsver partijas Jaunais laiks (JL) valde, portālam «Apollo» pavēstīja JL preses pārstāve Laila Timrota.

JL atzinīgi novērtē Finanšu ministrijas uzsāktos un šonedēļ valdībā pieņemtos pasākumus nelegālās naudas aprites izskaušanā, norādot, ka problēmas risināšanā no represīvām metodēm jāpāriet uz uzņēmējiem atbalstošiem instrumentiem.

«Diemžēl lielai daļai uzņēmēju zudusi motivācija maksāt nodokļus, jo, pretendējot konkursos vai uz dažādu fondu līdzekļu apguvi, šobrīd visi uzņēmēji tiek vērtēti pēc vienas mērauklas. Ieviešot skaidrus kritērijus, kur viens no svarīgākajiem ir nomaksāto sociālās apdrošināšanas iemaksu un iedzīvotāja ienākuma nodokļa apjoms, godprātīgie uzņēmēji ne tikai pacels savu konkurētspēju, bet arī redzēs reālu ieguvumu,» norāda JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Tāpat būtiski ir nekavēties un pieņemt grozījumus Publisko iepirkumu likumā, kas paredz publiskajos iepirkumos atbalstīt uzņēmumus, kuri saskaņā ar nodokļu normatīvajiem aktiem veic paredzētos maksājumus budžetā no darba ņēmējiem aprēķinātās darba samaksas, uzskata JL.
 
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu