«Ryanair» negrasās kompensēt iestrēgušo pasažieru uzturēšanās izdevumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» trešdien paziņoja, ka Īslandes vulkāna izvirduma dēļ atcelto reisu pasažieriem nekompensēs viesnīcu un ēdināšanas izdevumus, bet gan tikai atgriezīs naudu, kas samaksāta par aviobiļetēm.

Kā norādīja lidsabiedrības vadītājs Maikls O'Līrijs, «Ryanair» negrasās pasažieriem kompensēt piespiedu uzturēšanās izdevumus. Tādējādi kompānija vēršas pret Eiropas Komisijas (EK) pieņemtajiem kompensāciju izmaksu noteikumiem.

«Kādēļ lidsabiedrībām jākompensē izdevumi par viesnīcām, ēdināšanu un visu pārējo, kad tieši valdības ir atbildīgas par šo jezgu,» viņš sacīja radiostacijai RTE. «Šie noteikumi nav paredzēti kompensācijām par septiņām vai astoņām dienām, kad pasažieri, kuri mūsu biļetes iegādājās par 20 vai 30 eiro (14 vai 21 latu), ar savām ģimenēm paliek viesnīcās septiņas vai astoņas dienas un cenšas no mums pieprasīt vairāk nekā 1000 eiro (702 latus). Mēs neapmaksāsim šādus rēķinus.»

Atbilstoši ES likumiem, pasažieriem Eiropā ir tiesības pilnībā atgūt par lidmašīnas biļetēm samaksāto naudu vai arī pārreģistrēties lidojumam ar citu reisu. Ja pasažieris izvēlas otro iespēju, ir jāsedz viesnīcas un ēdināšanas izdevumi līdz brīdim, kad ir iespējams nodrošināt pasažiera nogādāšanu galamērķi.

O'Līrijs trešdien arī pauda pārliecību, ka Īrijas Aviācijas Regulēšanas komisija tiesā iesniegs prasību pret «Ryanair». Taču lidsabiedrības vadītājs uzsvēra, ka «mēs ar nepacietību gaidām iespēju tikties ar viņiem tiesas zālē, jo, atklāti runājot, manuprāt, šī aviosabiedrībām ir lieliska iespēja pielikt punktu šai nejēdzībai.»

Savukārt, kā liecina kāds cits kompānijas paziņojums, kamēr tiek izskatītas pasažieru prasības, «jebkādas kompensācijas tiks ierobežotas līdz sākotnējām biļešu izmaksām».

Aviokompānija ik dienas Eiropā pārvadā ap 220 000 pasažieru. Trešdien reisi tiek nodrošināti vien no dažām valstīm, tostarp Spānijas, Itālijas, Francijas un Marokas.

Ziemeļeiropā visi «Ryanair» lidojumi atcelti vismaz līdz ceturtdienas pēcpusdienai, savukārt pasažieru pārvadājumus starp Īriju un Lielbritāniju aviokompānija neatjaunos vismaz līdz piektdienai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu