«Double Faced Eels» velta tituldziesmu moto sezonas atklāšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Paralēli lielajai pavasara talkai, sestdien, 24. aprīlī risināsies arī cits vērienīgs paskums – «MCA moto sezonas 2010» atklāšanas sarīkojums. Tas ieskandēs jauno sezonu ar masīvu moto vienību parādi Rīgas ielās un visai raibu pasākumu Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, kur mūzikas valodā arī grupa «DFE» sveiks motosporta piekritējus ar sezonas sākumu, dāvinot viņiem pašiem savu tituldziesmu ar nosaukumu [s:32772].

Ierosmi jaunajai dziesmai grupa «DFE» saņēma pērnās moto sezonas noslēgumā no Latvijas stantraideru komandas menedžera Mārtiņa Arenta (Mapo), kurš izteica domu radīt īpašu skaņdarbu tieši moto frīstaila saimei. Taču, kad darbs bija galā, tapa skaidrs, ka šī kļūs par visas plašās moto braucēju saimes tituldziesmu, jo apvieno to jau savā nosaukumā – «Ātrums ir spēks». Tādēļ tieši jaunās, 2010, gada sezonas atklāšanas sarīkojumā notiks šīs dziesmas dzīvais pirmatskaņojums, ko klātesošie varēs vērot pasākuma laikā Biķernieku trasē. Dziesmas prezentācija tiks papildināta ar Latvijas stantraidinga čempiona Jāņa Rozīša priekšnesumu – dažādiem akrobātiskiem trikiem.

Jaunās moto dziesmas «Ātrums ir spēks» autori ir «DFE» līderis un virzītājspēks Marka (Mārtiņš Gailītis) un teksta autore – Iveta Priede. Dziesmas autori tās tapšanas procesā iespaidojušies tieši no Latvijas moto frīstailistu pārdrošajiem trikiem un galvu reibinošās uzdrīkstēšanās. Savu viedokli par jauno moto tituldziesmu jau publiski izteikuši MCA prezidents Aivars Freimanis, moto sporta draugs Pauls Timrots, paši stantfaiteri, kā arī citi ar moto un šovbiznesu saistīti cilvēki. Galvenā atziņa ir – jā, ātrums patiešam ir spēks! Tādēļ jo vairāk ir jādomā, kā šo spēku pielietot un kontrolēt, lai nezaudētu drošības sajūtu ne pats braucējs, ne apkārtējie.

Kā zināms, grupas «DFE» līderis Marka salīdzinoši nesenā pagātnē kļuvis par vienu no «savējiem» motobraucēju aprindās, jo arī pats labprāt sēžas uz sava braucamā un izbauda siltās sezonas iespējas. Ar īstu triku veikšanu gan mūziķis pagaidām nesteidzas, bet savu spēkratu smaidot dēvē par «paklausīgāko mājdzīvnieku».

Bez grupas «Double Faced Eels» pasākumā uz skatuves kāps arī grupas «Stonestreet» un «Adventure Calls», kuras īpaša konkursa atlases rezultātā ieguva iespēju uzstāties plašajai moto braucēju un viņu fanu auditorijai. Grupu uzstāšanās paredzēta sestdien pēc plkst. 15.00.

Paula Timrota komentārs par dziesmu:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu