Olainē plūdu dēļ evakuētie cilvēki joprojām nav atgriezušies mājās

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krišjānis Sietiņš/Apollo

Olainē plūdu dēļ divdesmit iepriekš evakuēti cilvēki aizvien nav atgriezušies mājās, jo ūdens joprojām dažviet nav izžuvis, aģentūrai BNS pavēstīja Olaines novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Nataļja Tropkina.

Vissliktākā situācija novērojama Olaines dārzkopības sabiedrībā «Ezītis», kur ūdens joprojām vietām ir līdz pat ceļiem. Dārzkopības sabiedrība atrodas upes ielokā, kur ūdenim ir grūti aizplūst.

Tropkina gan norādīja, ka lielākajā daļā teritorijas ūdens tomēr izžuvis vai iesūcies zemē, tikai vietām atstājot peļķes.

Pašvaldība vēl nav apzinājusi zaudējumus, bet gaidāms, ka visnozīmīgākie bojājumi varētu būt ceļiem. Tāpat plūdu laikā applūdinātas lielas jau apsētu lauku teritorijas, kas varētu radīt lielus zaudējumus zemniekiem. Savukārt privātmāju iedzīvotājiem zaudējumus radījušas sabojātās drēbes, sadzīves priekšmetu bojājumi, kā arī sienu un grīdu bojājumi, klāstīja Tropkina.

Tāpat Tropkina pastāstīja, ka iepriekš Jaunolainē, lai glābtu trīs daudzdzīvokļu mājas no applūšanas un ļautu ūdenim aizplūst, tika pārrakts ceļš. Patlaban pārraktais ceļš jau ir sakārtots un ir tādā pat stāvoklī kā pirms plūdiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu