Kā iesākt labu dienu?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kad tu no rīta pamosties, tavs organisms 8 stundas nav saņēmis enerģiju. Lai iegūtu možumu un labi sāktu dienu, tu vari noskalot seju aukstā ūdenī, doties skriet, vingrot, vai arī vienkārši pastaigāties svaigā gaisā, un pēc tam brokastot. Un kas vēl tev būtu nepieciešams? Glāze sulas.

Sula satur dabiskas uzturvielas – vitamīnus un minerālvielas – labi garšo un sniedz nepieciešamo enerģijas daudzumu labam dienas sākumam.

Pateicoties tās sastāvā esošajiem ogļhidrātiem, sula ir vērtīgs enerģijas avots. Tās uzlabo smadzeņu darbību, ļauj justies možākam, uzlabo darbaspējas un koncentrēšanās spējas.

Psiholoģes Agnes Rožlapas-Grases veiktā pētījuma rezultāti liecina, ka dzerot glāzi sulas no rītiem skolēnu koncentrēšanās un precizitāte var uzlaboties pat par 42%. Pētījumā, izmantojot «Korektūras proves» metodi, tika testēti 50 Rīgas Kristīgās vidusskolas 5. un 6. klašu skolēni vecumā no 11 līdz 12 gadiem. No rītiem izdzerot glāzi sulas, augstas vai ļoti augstas koncentrēšanās spējas uzrādīja 67% skolēnu. Turpretī nedzerot sulas augstas vai ļoti augstas koncentrēšanās spējas izrādīja vien 47% bērnu.

Uztura speciāliste Inga Pūce skaidro:

«Sula ir vērtīgs dabisko augļu cukuru jeb fruktozes avots.

Fruktoze organismā uzsūcas pakāpeniski, tādēļ atšķirībā no parastā cukura pasargā organismu no strauja enerģijas kāpuma un krituma un nodrošina enerģiju ilgākam laikam.
Ieteicams ik rītu brokastīs izdzert glāzi sulas, lai uzlabotu darba spējas līdz pat pusdienas laikam.»

Cido grupa - vadošais sulu ražotājs Latvijā - ievērojot patērētāju vajadzības pēc veselīgas enerģijas un vitamīnu devas jau no rīta, piedāvā jaunu produktu – Rīta sulas «Multi» un «Mix». Rīta sulas satur daudz C un A vitamīnu un dabīgo augļu cukuru fruktozi, tām nav mākslīgi pievienots cukurs vai konservanti. Izdzert glāzi sulas no rīta iesaka Latvijas Diētas ārstu  asociācija.

Rīta sula «Mix»
100% dabiska multiaugļu- burkānu sula ar atsvaidzinošu saldskābu augļu garšu – no apelsīniem, āboliem, burkāniem un citroniem. Sula satur daudz C vitamīna un dabiska A vitamīna no burkāniem.  
Izbaudi daudzveidīgo Cido Rita sulas «Mix» garšu katru rītu - labam dienas sākumam!

Rīta sula «Multi»
100% dabiskā multiaugļu sulā ir apvienoti saldie augļi – āboli, apelsīni un ananasi. Sulas sastāvā ir daudz C vitamīna.
Dzer Cido Rīta sulas «Multi» maigo augļu miksli katru rītu, un pārliecinies, ka tava diena būs lieliska!

Latvijas Diētas ārstu asociācija iesaka katru rītu kopā ar brokastīm izdzert glāzi sulas.

www.ritasula.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu