Neielaiž restorānā, jo suns-pavadonis esot gejs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: scanpix/AP

Austrālijas restorāns sodīts par to, ka tā darbinieki nav ielaiduši zālē aklu vīrieti ar suni – pavadoni, atsaucoties uz to, ka dzīvniekam esot netradicionāla seksuālā orientācija, vēsta «The Sunday Mail».

Incidents ar 57. gadus veco aklo vīrieti Janu Džoliju un viņa suni noticis krogā «Thai Spice» aptuveni pirms gada. Toreiz vīrietis draudzenes un suņa pavadībā mēģināja ieiet restorāna zālē, taču viņam tas tika liegts, neskatoties, ka šajā iestādē ieeja ar suņiem – pavadoņiem bija atļauta. Apskatot dzīvnieku, krodziņa personāls uzskatīja, ka suns ir speciāli «kastrēts un pārvērsts par geju».

Šo gadījumu izskatīja vienādu iespēju arbitrāžas komisija, kura pirms dažām dienām pieņēma lēmumu par to, ka restorānam būs jāizmaksā Džolijam kompensācija. Restorāna «Thai Spice», kurš atrodas Adelaidas priekšpilsētā, vadībai būs jāizmaksā aklajam vīrietim 1500 Austrālijas dolārus (aptuveni 1400 ASV dolāri), oficiāli jāatvainojas un jānoklausās lekciju kurs par tēmu «iespēju vienlīdzība».

Džolijs paziņojis, ka ar lietas rezultātu ir apmierināts, taču arī pasūdzējās par to, ka no šī brīža viemēr baidīsies ar suni – pavadoni ieiet restorānā.

«Tagad šīs bailes mani vajās. Bet es tikai, tāpat kā visi pārējie, vēlos atnākt uz restorānu, apsēsties pie galda un mierīgi pavakariņot», - teica aklais vīrietis.
«Thai Spic» vadītāji no jebkādiem komentāriem atteicās.

The Sunday Mail - Gay dogs not welcome, diner in South Australia told

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu